Sicko Heldoorn hangt de ambtsketen om bij de nieuwe burgemeester Niek Meijer.
Sicko Heldoorn hangt de ambtsketen om bij de nieuwe burgemeester Niek Meijer. Foto: Bob Awick

Burgemeester Niek Meijer begonnen

HUIZEN "Huizen is een heel diverse gemeente waar iedereen meedoet, die al veel voor elkaar heeft, waar ook nog veel moet gebeuren. Dat spreekt ons aan", liet burgemeester Niek Meijer weten na zijn officiƫle installatie gisteren in een bijzondere raadsvergadering.

Tijdens zijn speech liet hij zien wat voor burgemeester hij wil zijn. Stilstand is volgens hem achteruitgang. "Gaat straks alles veranderen? Zou kunnen, maar dan wel met u, samen met de samenleving. De meeste kennis ligt in de Huizer gemeenschap. Die wil ik activeren en er op de juiste wijze mee omgaan. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Het is wel een leerproces, vallen en opstaan. Ook ik maak weleens fouten en als het schuurt, wil ik dat u mij erop aanspreekt."

Samenwerking

Hij kaartte onder andere de samenwerking met de regio aan, die nu verder vorm wordt gegeven. "Het is de bedoeling dat dit ons verder brengt en het Huizer belang is vaak wel passend te maken."
Hij is graag onder de mensen en realiseert zich dat hij zijn aandacht zal moeten verdelen. Vaak zal hij samen met zijn vrouw Janny te zien zijn en ook alleen. "Ik voel dat ik hier welkom ben. Niet alleen hier in het gemeentehuis, maar ook daarbuiten. Het is belangrijk om samen te werken. Het gaat mij niet om stenen, maar om mensen, mensen, mensen. Daar krijg ik energie van. Daar drijf ik op. Samen werken aan de Huizer samenleving uit betrokkenheid."