Dreigt impasse rond speelbos Sijsjesberg door omwonenden?

Vervolg voorpagina

"Draagvlak is een mooi woord, maar het gaat de PvdA niet alleen om de buurt, maar ook breder. Het is ook van algemeen belang dat kinderen daar een mooie speeltuin krijgen", aldus Kerem Gencer. Daar sloten het CDA, Dorpsbelangen Huizen en GroenLinks zich bij aan.

Volgens Rutger Rebel had het CDA wel het idee gekregen dat er draagvlak was onder omwonenden. "Wij hebben met buurtbewoners gesproken in 2016." In dat jaar besloot de gemeenteraad akkoord te gaan met het plan van het Goois Natuurreservaat om hier een speelbos aan te leggen en de grond hiervoor te verkopen.

"Ik had juist begrepen dat ze het leuk vonden dat er een speelbos komt en dat je net als over het zwembad niet zegt dat het weg moet. Supertrots moeten we zijn als raad", aldus Monica Lemmens van GroenLinks.
Het GNR zou graag de negatieve gevoelens van omwonenden wegnemen. "Maar dat is lastig. Het speelbos is voor kinderen uit de basisschoolleeftijd. Wij verwachten daar geen overlast van. Het zou kunnen zijn dat er piekdagen zijn met parkeeroverlast in de buurt."
Omwonenden vrezen voor hangjongeren en duistere praktijken op de parkeerplaats. "Dat is iets waar de gemeente op moet handhaven", aldus een woordvoerder van GNR. "Daar kunnen wij weinig aan doen." In samenspraak met de gemeente wordt nu gekeken wat het vervolg wordt. Zo dreigt een impasse te ontstaan, omdat er sinds 2017 eigenlijk niets veranderd is.