Het Comus kwartet komt op zondag 24 november met plezier terug met een nieuw programma.
Het Comus kwartet komt op zondag 24 november met plezier terug met een nieuw programma.

Vrijdag 22 november

Bodyshape

8.45 uur | De Hilt Eemnes

Wil je onder gediplomeerde begeleiding op een goede en veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken, kom dan eens meedoen met onze les. Meer informatie: 06-52537228. Aanmelden is niet nodig. De eerste 4 lessen zijn gratis.

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Sportief wandelen is een nieuwe sport waarbij je, samen met een trainer, fanatiek wandelt en werkt aan je conditie. Een les duurt ongeveer een uur. Wij bieden Sportief Wandelen aan op woensdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend. Kijk voor meer informatie op onze website: www.sportiefhardlopenhuizen.nl/sportiefwandelen.htm.

Mama Café

10.00 uur | Holleblok Huizen

Ben jij aanstaande moeder of heb je een kind onder de vier? Vind je het leuk om andere (bijna-)moeders te ontmoeten, samen ervaringen uit te wisselen en je belevenissen te delen? Dan ben je van harte welkom.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl. Iedere werkdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Ook voor vragen over Windows 7 kunt u bij ons terecht.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Elke vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Walking hockey

10.00 uur | Larense Mixed
Hockey Club

OldStars Hockey is speciaal gemaakt voor 50/60-plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kan blijven spelen. De sociale aspecten zoals samen een kopje koffie of thee drinken, elkaar ontmoeten en meedoen aan hockey zijn net zo belangrijk als het spelletje zelf. Meld je aan via senioren@lmhc.nl voor 2 gratis proeflessen of kom gewoon een keer kijken.

Wandel Challenge

10.30 uur | Blaricum Oude Dorp, Bijvanck Blaricum, Theetuin
Eemnes

Wekelijks wandelen de beweegcoaches van Sportief en Gezond BEL. Wil je een keer mee wandelen? Stuur een mailtje naar daniel@sportiefengezondbel.nl, iedereen van elk niveau is welkom.

Nederlandse taal te oefenen

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Wil je de Nederlandse taal oefenen en spreek je weinig Nederlanders? Dan ben je hartelijk welkom.

Puzzelruilbeurs

14.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Een ruilbeurs voor legpuzzels. Alle soorten puzzels zijn welkom.

Oso-stijldansen

18.30 uur | De Hilt Eemnes

Er wordt op verschillend niveau lesgegeven in ballroom en latin dansen.

Schaakclub

19.00 uur | Ontmoetingskerk
Laren

Speelavond: vrijdag (jeugd start 19. 00 uur, senioren start 20.00 uur) Website: www.larenseschaakclub.nl. Contributie p.j.: jeugd: € 40,- / senioren € 80,-. Informatie/contact: info@larenseschaakclub.nl.

Argentijnse tango

20.30 uur | Dance-Point Huizen

Niemand minder dan 3-voudig wereldkampioen Peter Rombouts komt een 'Tango Night' verzorgen. Hij leert u de basisprincipes, figuren en gevorderde figuren uit deze stijl. De kosten zijn € 20,- p.p. info@dance-point.nl.

22 en 23 november

Deo et Arti

20.15 uur | Theater De Hasselbak Eemnes

'Welkom in de familie', een bittere komedie; zo herkenbaar dat het vooral hilarisch is. Regie: Angelique Scherpenzeel. Reserveren: www.hasselbak.nl of 06-43866771.

Zaterdag 23 november

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen! De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00 uur - 12.00 uur. Schoolvakanties gesloten.

Vrouwencafé

14.00 uur | De Draaikom Huizen

Een gezellige en verbindende middag voor vrouwen. Het is leuk, er zijn lekkere hapjes en er is een thema om over in gesprek te gaan. Deze keer staan tradities centraal. Een leerzame quiz en een demonstratie van een Syrische traditie (koffie 'lezen').

Marathontraining

19.30 uur | Atletiekvereniging Zuidwal Huizen

Altijd al een keer een marathon willen lopen maar weet je niet hoe je daarvoor moet trainen? Of vind je het leuk om met gelijkgestemden naar een marathon toe te trainen? Meld je nu aan.

23 en 24 november

Blaricumse kunst

12.00 uur | Atelier Liek-art
Blaricum

‘Blaricumse kunst raakt je'. Leuke en vooral persoonlijke decembercadeaus. Kunstzinnig, betaalbaar, inpasbaar in je huis. 1 locatie, 25 Blaricumse kunstenaars, meer dan 250 kunstwerken. 23+24 november 12.00-19.00 uur, Noolseweg 1, Blaricum.

Zondag 24 november

Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Charlotte Gulikers (cello) en Esther ten Kate (cello) geven een concert. Entree € 8,- incl. 1 drankje. Tickets kunt u, tot de zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Met plezier terug!

15.00 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Met een adembenemende samenspel maakte het Comus Kwartet vorig jaar hun concert tot een feest om naar te luisteren. Zij komen nu met plezier terug en spelen werken van Rachmaninoff, Bosmans en Beethoven.

Maandag 25 november

Wandelen met Willemijn

9.00 uur | Holleblok Huizen

Circa een uur wandelen in uw eigen tempo, geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Meer informatie: Janny Hospers, jhospers@versawelzijn.nl.

Snuffelkast

9.00 uur | Holleblok Huizen

Een snuffelkast met 2e hands baby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 en een klein gedeelte volwassen maten.

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. 035-3030164 of hbel@mee-ugv.nl.

Yoga voor senioren

12.30 uur | Holleblok Huizen

Yoga is geen sport maar een levenswijze en voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet belangrijk. Het bestaat uit yogahoudingen die worden uitgevoerd in combinatie met ademhalingsoefeningen en meditatie. Gylia Farkas, 06-22567985.

Bodyfit voor vrouwen

13.00 uur | Schering en Inslag
Laren

Tijdens deze actieve sportles, speciaal voor vrouwen, verbeter je onder begeleiding van een fitnessinstructeur je conditie. Meer informatie: 06-57370520. Kosten: € 1,- per les. Aanmelden niet nodig.

The Golden Oldies

16.45 uur | TijdvoorMeedoen Huizen

The Golden Oldies is een dansles voor 60-plussers die vooral voor de gezelligheid willen dansen. Het is een jazzy dansstijl, bijv. Caro Emerald. Soms treden we vrijwillig op bij woonzorgcentra en evenementen. Gratis proefles. Meer info: 06-34110723.

Darten

19.30 uur | Holleblok Huizen

Een gezellige avond waar iedereen welkom is voor een leuke dartcompetitie.

Dinsdag 26 november

Gymnastiek voor senioren

9.00 uur | Holleblok Huizen

Elke dinsdagochtend een uur gym. Van 9.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur. En na afloop geniet u van een heerlijk kopje koffie of thee en praat u gezellig na. Meer informatie: Janny Hospers, 035-3034635.

Koor De Weidevogels

14.15 uur | Vivium Johanneshove Laren

Tijdens deze gezellige middag kunt u luisteren naar verschillende liederen gezongen door mensen van het eerste uur.

Woensdag 27 november

Aanschuiflunch

12.30 uur | Brinkhuis Laren

Vindt u het leuk om een broodje buiten de deur te eten, maar in uw eentje is dat niet zo gezellig? Wij zorgen voor een heerlijke lunch aan een grote tafel. Een leuke en lekkere gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen. Kosten: € 9,95 per persoon. Reserveren via 035-7513991.

Twee duurzame visionairs

18.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Filmmaker Rolf Winters & schrijfster Babette Porcelijn, twee visionairs die hun leven drastisch omgooiden na nieuw verworven inzichten, komen met een zeer inspiratievol en avondvullend programma. Tickets: € 19,50.

Donderdag 28 november

50 jaar maanlanding

19.30 uur | Brinkhuis Laren

In een boeiende lezing met uniek beeldmateriaal neemt ruimtevaartdeskundige Hans van der Lande u mee naar de tijd van de Apollo maanlandingen. Info en aanmelden: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Concert ‘Mooie Liedjes’

20.15 uur | Brinkhuis Laren

De warme, gepassioneerde manier en de enorme bezieling waarop Aristakes zijn publiek amuseert - met een lach en een traan - raken vele toeschouwers in het hart. Aristakes, een virtuoos pianist met een warme stem die je raakt!

Doorlopende exposities:

Expositie

13.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

Een expositie met werk van Edith van Eijden-Calis (keramiek) en Simone Stawicki (landschapsschilderijen). Meer info: www.dekleinetoonzaal.nl. Nog te zien t/m 25 november.

Najaarstentoonstelling

13.00 uur | Kunsthandel
D.J. Zeeman Huizen

Kunsthandel D.J. Zeeman nodigt u uit om de nieuwe najaarsexpositie 'Abstractie & Figuratie' te bezoeken, met veel werk van Gooise meesters, o.a. J. Scherrewitz, D. Schulman, H. Valkenburg, J. Meijer, D. Smorenberg, W. Steelink, E.Brands, Lucebert,en R. Kooij. Nog te zien t/m 14 december.





Zaterdag 30 november

Repair Cafe Huizen

10.00 uur | Wijkcentrum De Draaikom Huizen

Enthousiaste vrijwilligers helpen u bij kleine reparaties aan kleding, elektrische apparaten en allerhande spullen. U bepaalt wat u betaalt, we vragen een vrijwillige bijdrage voor de organisatie. Ondertussen is er koffie en thee beschikbaar.








Kringloopwinkel Stichting Servitas

10:00 uur | Stichting Servitas Huizen

Onze kringloopwinkel aan de Poolvos 2 in Huizen is zaterdag 30 november geopend van 10.00 tot 14.00 uur. U vindt bij ons leuke spulletjes tegen kleine prijsjes. Ook hebben wij leuke kerstartikelen. Dus voor elk wat wils.

Geef en Neemwinkel

10:00 uur | Wijkcentum ’t Vuronger Huizen

De Koffie staat klaar. Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen! De Geef en Neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00 uur- 12.00 uur schoolvakanties gesloten.

The ALL STARS BAND van UNITED BY MUSIC

14:00 uur | Erfgooiers college Huizen

THE ALL STARS Band verzorgt een optreden in het ERFGOOIERS COLLEGE te HUIZEN. Graaf Wichman 175. Entree bedraagt 5 Euro per persoon. Aanmelden kan via de website : www.unitedbymusic.nl of per email : joop.visser@outlook.com. U bent van harte welkom.

Marathontraining Atletiekvereniging Zuidwal

19:30 uur | Atletiekvereniging Zuidwal Huizen

Altijd al een keer een marathon willen lopen maar weet je niet hoe je daarvoor moet trainen? Of vind je het leuk om met gelijkgestemden naar een marathon toe te trainen? Meld je nu aan