Sebastiaan van Delft en Eva van de Poll verzorgen een miniconcert.
Sebastiaan van Delft en Eva van de Poll verzorgen een miniconcert.

Laatste Kunstcafé van 2019

HUIZEN Het laatste Kunstcafé in 2019 van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen biedt op woensdagavond 27 november in De Boerderij aan de Hellingstraat een bijzonder programma met schrijfster Mirjam Vriend, celliste Eva van de Poll en Jan Rebel van de Historische Kring Huizen. Het Kunstcafé start om 20.00 uur.

De in Huizen wonende Mirjam Vriend komt vertellen over haar zojuist verschenen debuutroman Genade. Daarbij wordt haar betoog muzikaal omlijst door de celliste Eva van de Poll. Deze laatste beklimt later op de avond opnieuw het podium om samen met pianist Sebastiaan van Delft het afsluitende miniconcert te verzorgen. Jan Rebel van de jubilerende Historische Kring Huizen begeleidt de historische fiets- en wandeltochten in het dorp en verrast de bezoekers met een presentatie hierover.
Mirjam Vriend is geboren in 1967 als dochter van een pianiste en een componist. Ze groeit op in een muzikaal milieu, maar besluit actrice te worden en wordt toegelaten aan de Toneelacademie Maastricht. Nadien speelt ze in diverse toneelstukken en televisieproducties, maar haar interesse voor het schrijverschap wordt steeds groter. Na een serie columns en korte verhalen zet ze haar acteercarrière stil voor het schrijven van haar debuutroman. In deze psychologische roman probeert een jonge vrouw zich te ontworstelen aan de ballast van haar familie. Het speelt zich af in Amsterdam, rondom het conservatorium en het Concertgebouw, en verhaalt over ontluikende liefdes, onstuimige relaties, dolende ouders en een getraumatiseerd verleden.

Geschiedenis

Jan Rebel van de Historische Kring weet als geen ander wat de Huizense geschiedenis te bieden heeft. Maar ook in de omgeving is nog veel historie te vinden. Zo zijn er nog sporen te vinden over de verdedigingswerken van Naarden uit de Eerste Wereldoorlog. Deze stelling, bestaande uit onder meer een infanteriewal, liep dwars over de Naarder Eng en de Tafelbergheide tot achter Bussum. Uit de Tweede Wereldoorlog zijn op het terrein van voormalig landgoed Oud Naarden nog resten te vinden van luchtafweeropstellingen. Ook bevindt zich in het Bikbergerbos uit een veel oudere tijd nog een echte grafheuvel. Daarnaast zijn er nog de prachtige landgoederen zoals Valkeveen, Oud Bussem en Crailo. Jan Rebel, die de fiets- en wandeltochten begeleidt, zal aan de hand van een beeldpresentatie van deze en vele andere plekken vertellen.

Sebastiaan van Delft (piano) en Eva van de Poll (violoncello) zullen het traditionele miniconcert verzorgen met een mix van tango, klassieke en jazzmuziek. Sebastiaan van Delft is van oorsprong organist, maar speelde meer dan 10 jaar tangomuziek in het Carel Kraayenhofensemble. Ook Eva van de Poll speelt wereldmuziek in haar ensembles, waaronder klezmermuziek, klassiek Arabische muziek en tango. Ze heeft haar sporen verdiend met haar medewerking aan uitvoeringen van film, theater- en dansvoorstellingen, wereldmuziek en hedendaagse kamermuziekprojecten in binnen- en buitenland.

Bezoekers wordt aangeraden hun komst via kunstencultuurhuizen@gmail.com aan te kondigen. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.