Het reddingstation van de KNRM bij de haven in Huizen.
Het reddingstation van de KNRM bij de haven in Huizen. Foto: KNRM Huizen

KNRM Huizen weer zelfstandig

HUIZEN De KNRM laat haar ambitie om te komen tot één nieuwe uitrukpost aan het Gooimeer varen. "Er is geconstateerd dat niet voldaan kan worden aan een nieuwe locatie, noch aan een kostenneutrale samenvoeging, waardoor het plan voor een nieuw reddingstationniet realiseerbaar is."

Rond het opstarten van een nieuw station Gooimeer was in Huizen veel ophef. De gemeente liet weten dit niet te willen. Zelfs bij het afscheid van Sicko Heldoorn en de benoeming van de nieuwe burgemeester Niek Meijer kwam het onderwerp aan de orde. Nu laat de KNRM weten dat Huizen en Blaricum zelfs niet meer worden samengevoegd, terwijl ze al wel onder één plaatselijke commissie vielen.

Er wordt teruggekeerd naar de situatie van voor 2017. "Het huidige reddingstation Huizen-Blaricum wordt weer gesplitst in twee zelfstandige stations op de huidige locaties aan de Huizer haven en het Blaricummerstrand. De uitvoering daarvan wordt direct ter hand genomen."
Met dit besluit hoopt de KNRM een einde te maken aan de discussies van de afgelopen tijd. "Zodat iedereen de blik naar voren kan richten en zich kan concentreren op waar het bij de KNRM om gaat: het redden van mens en dier op het water, in goede harmonie en in een goede sfeer, professioneel, vrijwillig, maar niet vrijblijvend." De samenwerking is door de KNRM nog wel steeds gewenst, maar moet van onderop komen.