Een kleurige boel op de boot nu de pieten nieuwe pakken hebben.
Een kleurige boel op de boot nu de pieten nieuwe pakken hebben. Foto's: Bob Awick

Sint bezoekt ook nog dorp en Oostermeent

Sinterklaas is aangekomen in Nederland en Huizen. Vrijdag komt hij ook nog naar het Oude Dorp en zondag bezoekt hij de Oostermeent.

HUIZEN Sinterklaas is zaterdag ook aangekomen in Huizen. De pieten hadden dit jaar nieuwe pakken en ook veel kinderen waren verkleed. "Het was een kleurige boel", aldus Hans Borremans van de Stichting Sint Nicolaas Intocht Huizen.

Er was speciale aandacht voor Frits en Sigrid die de stichting na jaren van inzet gaan verlaten. Van sint kregen zij een cadeau en van de burgemeester lovende woorden. Na zijn aankomst ging Sinterklaas naar het hotel om uit te rusten.

Oude Raadhuisplein

Hij krijgt namelijk nog een drukke tijd in Nederland en Huizen. Zo bezoekt de goedheiligman vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur het Oude Raadhuisplein op uitnodiging van ondernemersvereniging Hart van Huizen.
Sinterklaas komt daar dit jaar in een bus, bekend van het kinderliedje 'Met de wielen van de bus'. Op het podium vindt voor zijn komst een muzikaal programma plaats. Na de aankomst start de lampionnenoptocht, waarbij Sinterklaas door het centrum loopt. Na de tocht kunnen kinderen met Sinterklaas op de foto.

Winkelcentrum Oostermeent

Sinterklaas meert zondag 24 november rond 14.00 uur aan met zijn pakjesboot in het haventje van de Oostermeent. Hij brengt meer dan 20 Zwarte Pieten mee. Op de kade staan de kinderen van Mo-dance te wachten om hun dansjes te vertonen en natuurlijk is er muziek om met elkaar sinterklaasliedjes te zingen.
Als de sint aan wal is gekomen, vertrekt de stoet naar het grote plein waar voor Sinterklaas een tijdelijk huis is ingericht, zodat hij lekker in de buurt kan slapen. Natuurlijk is er tijd om Sinterklaas een hand te geven of misschien een mooie tekening of kleurplaat. Kom gerust even kijken in het huis van de sint. De goedheiligman heeft voor alle kinderen een zakje pepernoten meegenomen.

Tijdelijk huis voor sint ingericht op grote plein in de Oostermeent



Sigrid, links naast de Sint, en Frits (r) namen afscheid.
Veel kinderen waren ook kleurig verkleed.