Ook forse stijging meldingen overlast van verwarde personen

vervolg voorpagina

"In Huizen zien we bij een groot deel van de auto-inbraken dat de eigenaren waardevolle spullen zoals iPads en laptops in de auto hebben achtergelaten. Gemeente en politie spannen zich gezamenlijk in om de auto-inbraken tegen te gaan, onder andere met meer preventieve acties rondom de hotspots en gerichte opsporingsactiviteiten."

Fietsendiefstallen

Het aantal aangiften brom-, snor- en fietsdiefstallen is vooral in het derde kwartaal nogal gestegen. Dit doet zich voor in het centrum, bij zwembad Sijsjesberg, rondom het busstation en scholen van voortgezet onderwijs. Ter preventie zal binnenkort op social media aandacht worden besteed aan het onderwerp fietsendiefstal. Ook worden er andere preventieve acties uitgevoerd. Hierbij zullen de scholen benaderd worden.
Met de stijging van het aantal online-aankopen is de fraude in onlinehandel ook toegenomen. In Huizen was dit 19 procent, maar in de regio zelfs 32 procent. Deze fraude bestaat vooral uit niet leveren van goederen die wel betaald zijn.

Overlast

Een forse stijger is ook het aantal meldingen van overlast van verwarde personen. Het gaat in Huizen om 87 procent en in de regio om 33 procent. Het aantal meldingen van jongerenoverlast in Huizen is in het derde kwartaal, de zomermaanden, verder gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. "Het betreft vooral een aantal plekken aan het water waar met mooi weer jongeren hangen en chillen. Deze plekken zijn goed in beeld bij onder andere de jeugdboa’s en politie. Bewoners worden ook gestimuleerd overlast te melden. Die is echter nog onvoldoende teruggedrongen. Daarom wordt voorafgaand aan het komende zomerseizoen nader overlegd met de bewoners over aanvullende maatregelen."