Gemeente met provincie in gevecht om landhuis Limieten

HUIZEN “Inhoudelijk vinden we het allebei een goed plan. Maar we zitten nu in een juridische discussie.” Met die woorden beschreef een woordvoerder van de gemeente Huizen het geschil over de omstreden bouw van een landhuis op de huidige locatie van kwekerij De Limieten aan de Naarderstraat in Huizen. De kwestie diende woensdag bij de Raad van State in Den Haag.

De Raad behandelde al eerder het bestemmingsplan Zanderij Tjebbes waarin de bouw van het landhuis en de verhuizing van de kwekerij wordt geregeld. Maar de Raad zette er grote vraagtekens bij. Volgens de gemeente is de bouw van een landhuis buiten stedelijk gebied mogelijk. De Raad van State wees op provinciale regels die dat mogelijk tegenhouden. De gemeente kreeg de opdracht om dit nader uit te zoeken.

5


Vuil ophalen rondom de feestdagen

HUIZEN Dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluiten de scheidingsstations om 15.00 uur. De inzameling van woensdag 25 december schuift naar dinsdag 24 december en die van donderdag 26 december schuift een dag op naar vrijdag 27 december. Bakken kunnen dan tot 21.00 uur worden geleegd.