Rondom het plein bij het kunstwerk aan de Zomerkade is tijdens WinterBoulevard Huizen van alles te beleven.
Rondom het plein bij het kunstwerk aan de Zomerkade is tijdens WinterBoulevard Huizen van alles te beleven. Foto: Carin van den Berg

Nieuwjaarsduik nu onderdeel van feestweek WinterBoulevard Huizen

Al jaren is het een wens om meer te doen rondom de nieuwjaarsduik. Dat is dit jaar gelukt met het evenement WinterBoulevard Huizen.

HUIZEN De nieuwjaarsduik op 1 januari om 15.00 uur is deze keer onderdeel van een nieuw evenement: WinterBoulevard Huizen. De feestweek start al op 27 december met de onthulling van de WinterBoulevard aan de Zomerkade en wordt op 3 januari afgesloten met een besloten evenement van Voedselbank Gooi en Omstreken.

"De gemeente Huizen staat positief tegenover het nieuwe evenement WinterBoulevard Huizen en steunt het initiatief met een subsidie van 7.500 euro. Het betreft hier een uniek nieuw meerdaags evenement van vrijdag 27 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020 met een gevarieerd programma dat zich met name afspeelt op en nabij de Zomerkade en het strand", laat de gemeente weten.
Die steun voor het evenement is volgens organisator Arnoud Wildschut van de AWay Group onontbeerlijk. "Al het materiaal dat er opgebouwd wordt en alle tijd die erin zit is kostbaar. Ik ben blij dat we nu eindelijk de gewenste uitbreiding naar een WinterBoulevard hebben kunnen realiseren. Dit doen we nu met meerdere organisaties. De organisatie bestaat uit een combinatie van ondernemers en vrijwilligers." Samen brengen zij een afwisselend programma. Onder ander Rotary Club Gooimeer, lokale ondernemers van de Zomerkade, Voedselbank Gooi en Omstreken, sponsors, verschillende verenigingen, de KNRM en de AWay Group doen hier aan mee.

Wethouder Marlous Verbeek: “Dit nieuwe initiatief is erop gericht onze kustzone met de Zomerkade en strand te promoten, maar ook om de saamhorigheid tussen inwoners, ondernemers en bezoekers te versterken. De organisatie bestaat uit een mengeling van professionals en vrijwilligers die over een periode van een aantal dagen tal van leuke activiteiten organiseren voor jong en oud. Zo is er het hele jaar door en dus ook in de winter wat leuks te beleven in Huizen. Wij hopen dat WinterBoulevard Huizen aanslaat en zich de komende jaren verder kan ontwikkelen.”
Dat is ook de grote wens van Arnoud vanaf de eerste keer dat hij de nieuwjaarsduik in Huizen organiseerde: "Hoe mooi zou het bijvoorbeeld zijn om hier een ijsbaan te hebben. Voorlopig is het nog niet zover, maar dat er nog meer kan, is duidelijk."
WinterBoulevard Huizen zet zich ook dit jaar in voor het project End Plastic Soup: "Een project in samenwerking met de Rotaryclubs in Huizen waarbij we ons inzetten voor het verminderen en het bewust worden van ons (eenmalig) plasticgebruik. Een hele uitdaging. Ook voor evenementen en organisatoren."

Programma

Een greep uit het programma. Inschrijven is voor alle onderdelen nodig.
27 december: Onthulling
Start van WinterBoulevard Huizen.
28 december: Bierfestival
Zeven brouwerijen presenteren meer dan 25 bieren.
29 december: Kinder- en familiedag
Met spel- en creatieve activiteiten. Vanaf 17.00 uur is er een lampionnen- en lichtjestour.
30 december: Kindersportdag
Spel- en sportactiviteiten voor de gehele familie. KiKa Beachrun en koek-en-zopie.
31 december: Spel- en toernooiendag
Verschillende binnen- en buitenspellen en -wedstrijden.
1 januari: Nieuwjaarsduik
Vanaf 14.00 uur start het programma. Om 15.00 uur het startschot voor de nieuwjaarsduik.
2 januari: Zomerkade lunchbuffet en Bedrijvenmiddag
In de namiddag en avond worden er curlingwedstrijden gehouden om de 1ste Huizer Curling Cup tussen ondernemers/bedrijven.
3 januari: Voedselbank Gooi en Omstreken

Zie voor meer informatie en inschrijven: winterboulevardhuizen.nl.

Organisator: Blij dat we nu eindelijk de gewenste uitbreiding realiseren