Imagostylist Berna de Jong.
Imagostylist Berna de Jong. Foto: Bob Awick

Met kleding en kleur kun je laten zien wie je bent

Berna de Jong is imagostylist. Zij adviseert en inspireert vrouwen en mannen bij kledingkeuzes die passen bij hun functie, figuur, persoonlijkheid en uitstraling met als doel dat de klant zelfbewust, stijlvol en zichtbaar gaat stralen.

"In mijn baan als jurist en later als HR-adviseur werd ik me er steeds meer bewust van dat aandacht voor je kleding van belang is bij het maken van contact met anderen en ik miste in mijn werk de creativiteit. Op mijn vijftigste vroeg ik me af of ik wilde doorgaan met dit werk. Mijn passie is namelijk mode en kleding en ik wil mensen graag helpen om hun uitstraling te versterken met kleding, kleur en stijl. Om die reden heb ik toen de opleiding voor imagostylist gevolgd."
Iedereen kan bij Berna terecht voor persoonlijk advies. "Het gaat om iemands uitstraling en hoe je die kunt versterken. Met een kleur breng je een bepaalde boodschap over. Donkerblauw is een zakelijke kleur en straalt betrouwbaarheid, kracht en professionaliteit uit, rood geeft daadkracht en zwart komt streng en afstandelijk over. Veel mensen weten niet welke kleur het best bij ze past en welke kleuren je moet vermijden. Als je de juiste kleur voor jezelf weet, doe je ook minder miskopen en kun je gerichter en efficiƫnter winkelen. Bij een sollicitatiegesprek kijken mensen hoe je een hand geeft, wat je uitstraling is, maar ook naar je kleding en kleur. Kleding moet ook bij je figuur, persoonlijkheid en functie passen en is daarmee een belangrijk communicatiemiddel in het bedrijfsleven. Ik geef trainingen over dit onderwerp aan personeel in het bedrijfsleven, leg uit dat je maar een keer een positieve indruk kunt maken en dan gaat het om het totale plaatje van kleding, kleur, pasvorm en uitstraling. Met kleding kun je uitdragen wie je bent, hoe je wilt overkomen en daarbij gaat het om de juiste 'verpakking'. Met de juiste 'verpakking' kom je geloofwaardig over."
Als je wilt weten welke kleding of kleur het best bij je past, kun je vrijblijvend contact opnemen voor advies.