Wilma (l) en Willeke bij de kubieke meter gevuld met ballen in de hal.
Wilma (l) en Willeke bij de kubieke meter gevuld met ballen in de hal. Foto's: Bob Awick

Opgeruimd staat netjes!
Sla je spullen op bij Mini Opslag Huys Huizen

Nederlanders bewaren veel en slaan hun spullen graag dicht bij huis op. Dat kan makkelijk bij Mini Opslag Huys Huizen in opslagruimten van verschillende grootte.

Het voorjaar is begonnen en dat betekent vaak tijd voor de grote schoonmaak. Wat doe je met spullen die je niet elke dag nodig hebt, maar toch wilt bewaren? Je kunt ze opslaan bij Mini Opslag Huys in Huizen.

Ook als je je huis gaat verkopen, kan opslag een oplossing zijn. "De makelaar geeft dan vaak als tip om wat spullen weg te halen. Die kun je dan tijdelijk bij ons opslaan", vertelt Willeke Eland, eigenaar van Mini Opslag Huys Huizen. Zij staat samen met beheerders Wilma Jansen en Jos Reijnders klaar om je van dienst te zijn en te adviseren over hoeveel ruimte je nodig hebt. Ook bedrijven kunnen er terecht.
"Wij zijn een bewaarvolkje", zegt Willeke. Zij nam als jonge vrouw de werkzaamheden over van een opslagbedrijf met twintig units aan de Middenweg in Huizen en liet het bedrijf uitgroeien tot wat het nu is: een groot opslaghuis aan de Eemlandweg 7 met ruim 430 units. De vraag naar opslagruimte is groot en er wordt daarom ook gewerkt aan uitbreiding. "We zitten in een voormalig kaaspakhuis. De temperatuur is hier altijd rond de 10 graden en wat erg belangrijk is: vochtvrij! Je kunt hier dus goed spullen opslaan."
De medewerkers van het opslaghuis staan altijd klaar om klanten van advies te voorzien. "Veel mensen weten niet precies hoeveel ruimte ze nodig hebben. Daarom hebben we ook een kubieke meter vol met ballen in de hal gezet. Dan kunnen mensen zich er een voorstelling van maken", aldus Willeke. Wilma: "Graag gaan we voordat je iets huurt met je in gesprek en bekijken dan samen welke unit het beste is."

Ruimte optimaal gebruiken

Het is al mogelijk om 1 kubieke meter te huren voor als je wat administratie kwijt wilt of andere kleine zaken. Wil je een complete inboedel kwijt, dan zijn er ruimten tot 42 kubieke meter beschikbaar. "We geven ook tips hoe mensen de spullen het beste neer kunnen zetten, zodat ze de ruimte optimaal gebruiken. Bijvoorbeeld door een bed op zijn kant te zetten en een wasmachine en droger op elkaar", legt Wilma uit. Voorbeelden zijn ook op de website terug te vinden.
Het geel-blauwe pakhuis valt goed op. "Dan kunnen mensen het makkelijk vinden", vertelt Willeke lachend. Aan alles is gedacht om het klanten zo makkelijk mogelijk te maken om spullen op te slaan. "Ze kunnen naar binnen rijden en dan de spullen uitladen. Dan staan ze droog en uit het zicht. Wel zo veilig. Daarnaast zijn er karretjes beschikbaar en is er een lift voor de hogergelegen opslagruimten. Ook hebben we een aanhangwagen te leen om spullen te komen brengen of op te halen."
Wie gebruik wil maken van de opslag kan contact opnemen via de website of even bellen. "We maken graag een vrijblijvende afspraak, zodat we het een en ander kunnen laten zien en de mogelijkheden doorspreken. Je huurt al vanaf 9,60 euro 1 kubieke meter per maand all-in. Wil je de opgeslagen stukken verzekeren, dan moet je dat wel aan je eigen verzekering doorgeven."

Er zijn verschillende opslagruimten.