Rechts eigenaren Stefan en Helma met links Ben en Thomas Stuwer.
Rechts eigenaren Stefan en Helma met links Ben en Thomas Stuwer. Foto: Bob Awick

De Slaapmaker: familiebedrijf met specialisten die adviseren over welk bed het best bij jou past

De Slaapmaker wordt gerund door Stefan Wolfswinkel en zijn moeder Helma. Zijn jongere broer staat met zijn vader in de winkel in Lunteren. Slapen is hun specialiteit en ze adviseren je graag over welk bed het best bij je past.

De Slaapmaker aan de Eemlandweg zit er al jaren. Sinds 2012 wordt het bedrijf gerund door Stefan en zijn moeder Helma, die de speciaalzaak hebben overgenomen.

Familiebedrijf

"De beddenspeciaalzaak die alles verkoopt wat met slapen te maken heeft, behalve vloerbedekking en gordijnen, is een echt familiebedrijf. We hebben ook nog een vader en zoon in dienst, dat zijn Ben en Thomas Schuwer", zegt Stefan lachend. De jongere broer van Stefan staat met zijn vader ook in een beddenspeciaalzaak, maar dan in Lunteren. "Die ben ik met mijn man ooit 27 jaar geleden begonnen", vertelt Helma. "Stefan hielp vroeger wel mee, maar ging eigenlijk een andere kant op. Hij volgde een sportopleiding. Na zijn opleiding bleef de winkel echter trekken en besloot hij definitief daar in te stappen.
Door de grote voorraad van een aantal bedden en matrassen kunnen deze snel geleverd worden. "Die staan in onze opslag in Amersfoort", legt Helma uit. Dat biedt de mogelijkheid om deze zogeheten 'topdeals' tegen een mooie prijs aan te schaffen. "We hebben diverse merken als M Line, Pullman, Carpe Diem, Auping en Viking in ons assortiment. Daarnaast hebben we onze huislijn: de Slaapmaker-collectie. We bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Belangrijk vinden we echter om eerlijk advies te geven. Als specialisten luisteren we goed naar wat je vertelt en vragen we door. Dan kunnen we gebaseerd daarop adviseren welk bed het best bij je past", aldus Stefan.

Testkussen

Service is volgens hem belangrijk. "We doen graag net even een stapje extra. Zo zullen we altijd het bed compleet plaatsen en voeren we het oude bed af als je dat wilt." Een stukje van die service is bijvoorbeeld terug te vinden in de mogelijkheid om een week een testkussen mee naar huis te nemen voordat je het aanschaft. "Ook veel matrassen kun je 100 dagen uittesten. We geven een inruilgarantie", laat hij weten.

De winkel is groot, zo'n 1.000 m2 en aan de voorkant zie je niet dat de winkel ver doorloopt. Je kunt de diverse bedden zien in slaapkameropstelling met kastjes, lampjes en beddengoed. Er zijn boxsprings, ledikanten en waterbedden. Er is in iedere smaak en budget wel een bed te vinden dat bij je past. "We beseffen dat een goed en compleet bed een behoorlijke uitgave is. De keus is daarom niet altijd makkelijk, zeker niet met zoveel aanbod. Daar helpen wij je zo veel mogelijk mee", stelt Helma. In de winkel staan niet voor niets grote tafels die de huiselijke sfeer benadrukken en waar een goed gesprek kan plaatsvinden.
Om het bed compleet aan te kleden, is er een grote collectie bedtextiel in diverse kleuren en maten verkrijgbaar. Nieuw zijn de overtrekken die met een rits makkelijk op te maken zijn. Voor een dekbed kun je er ook terecht. "Het is goed om je dekbed eens in de 10 tot 15 jaar te vervangen", legt Stefan uit. "Met name uit hygiƫnisch oogpunt, maar soms merk je ook dat je het wat kouder krijgt." Afhankelijk van wat je lekker vindt, kun je kiezen voor dons, wol, synthetisch of zijden. Stefan en Helma helpen je ook graag bij het maken van deze keuze, zodat je straks lekker en in stijl in je bed ligt.