In de ruime showroom van de Slaapmaker is een groot aanbod van boxsprings, matrassen en bedden.
In de ruime showroom van de Slaapmaker is een groot aanbod van boxsprings, matrassen en bedden.

Goed slapen is heel
belangrijk en dat kan alleen met het juiste bed

Bij de sfeervolle en mooi ingerichte beddenspeciaalzaak de Slaapmaker tref je alles aan voor een goede nachtrust, met altijd persoonlijk advies en aandacht. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 27 jaar en is dé expert op het gebied van gezond slapen.

De Slaapmaker heeft een zeer uitgebreide collectie bedden, boxsprings, matrassen, ledikanten, waterbedden en matrassen, lattenbodems, seniorenbedden, kinderbedden, kussens, slaapkamermeubilair, dekbedden en bedtextiel.

"Goed slapen is belangrijk voor je gezondheid en daarbij horen het juiste bed en matras om je lichaam 's nachts tot rust te laten komen", vertelt Stefan Wolfswinkel. "En dan gaat het niet alleen om het matras, maar ook om de bedbodem, bijvoorbeeld een lattenbodem, spiraal of boxspring. En dan moet je niet vergeten dat het juiste kussen ook heel belangrijk is voor een goed slaapcomfort." Stefan staat samen met zijn moeder Helma in de winkel. "Mijn ouders, Helma en Nico-Jan Wolfswinkel, hebben al meer dan 27 jaar ervaring op het gebied van bedden. Sinds zeven jaar zitten we in Huizen en hebben we dit het pand verbouwd. Het is nu een zeer ruime beddenspeciaalzaak naar eigen smaak ingericht. In de winkel werken we samen met Ben en Thomas Schuwer, vader en zoon. Een leuke combinatie: twee families die bij één familiebedrijf werken."

"Door onze jarenlange ervaring zijn we expert op beddengebied en kunnen we klanten goed helpen om het juiste bed en matras uit te zoeken. We gaan altijd een persoonlijk gesprek aan om erachter te komen wat jouw slaapwensen zijn en of er misschien fysieke knelpunten zijn zoals rug-, nek- en gewrichtsklachten. Als je daar last van hebt, is een passend matras in combinatie met de juiste bedbodem heel belangrijk. Een bed moet naadloos aansluiten op jouw lichaam, zodat het goed ondersteund wordt. Als je een te hard matras hebt, worden je schouders en heupen te zwaar belast omdat je lichaam niet goed ondersteund wordt en bij een te zacht matras ligt je lichaam vaak in een verkeerde houding waardoor je klachten kunt krijgen. Daarom is het belangrijk dat de druk van je lichaam gelijkmatig verdeeld is zodat je 's morgens fit en energiek opstaat."
"In onze winkel kun je dan ook proefliggen op de bedden en matrassen om zelf te ervaren of het bed of matras bij je past. Maar het is wel proefliggen, want het kan voorkomen dat een matras heel anders aanvoelt omdat je je eigen matras gewend bent. Dus als je een bed of matras hebt uitgezocht, heb je altijd een proefperiode van 30 tot 90 dagen. Je kunt dan zelf ervaren of het bed en matras ook echt bij je slaaphouding passen, want het moet de juiste zones ondersteunen, zoals schouders, benen en heupen."

"Het gaat dan niet alleen om het bed en matras, maar ook om het juiste kussen. Een goed kussen draagt in grote mate bij aan een goede nachtrust. Het kan voorkomen dat je door een nieuw matras een ander kussen nodig hebt. De combinatie van een kussen en matras is heel belangrijk om een rechte lijn te behouden met je ruggengraat en nekwervels. Daarom is het ook belangrijk dat je een proefperiode hebt voor een kussen. Die service bieden wij ook en daarom kun je een kussen een week uitproberen. Veel klanten uit 't Gooi komen speciaal naar onze winkel voor deze service. Ook werken we samen met fysiotherapeuten die klanten naar ons toe sturen met rug- en nekklachten door onze expertise op het gebied van bedden, matrassen en kussens." De Slaapmaker heeft de beste merken in de winkel. "We verkopen bedden van Pullman, Auping, HML, Carpe Diem, M Line, Tempur, Serta, de grootste beddenfabrikant van de wereld, en ons eigen merk: de Slaapmaker-collectie met altijd een goede prijs-kwaliteitverhouding." De Slaapmaker heeft ook een groot assortiment dekbedden en bedtextiel in diverse maten en kleuren. "De bedden kun je bekijken in onze 'slaapkamers' die we ingericht hebben met kasten, lampen en opgemaakte bedden."
Stefan legt uit dat als je een goede ondersteuning van je lichaam wilt blijven behouden, het verstandig is om het matras na tien jaar te vervangen. "Dit geldt niet voor de ombouw of boxsprings, maar voor het matras en de topper. Een topper leg je boven op je matras en zo creëer je meer slaapcomfort. Bij ons staat service voorop en we vinden het belangrijk dat klanten met een fijn gevoel de winkel uit gaan. We geven altijd eerlijk advies en kijken naar het budget van een klant om een bed te vinden dat past. Als klant kun je ook altijd bij ons terugkomen als je vragen of een klacht hebt en: niet goed is geld terug."

In de beddenspeciaalzaak vind je altijd een bed dat bij je past.