Optometrist Elize van den Heever.
Optometrist Elize van den Heever. Foto: Bob Awick

Kwaliteit en
service zijn
belangrijk bij Eem Optiek

Optometrist Elize van den Heever heeft twee jaar geleden Eem Optiek overgenomen.

"Ik ben een hbo-optometrist en contactspecialist en word regelmatig bijgeschoold om de gezondheid van ogen goed te kunnen beoordelen en eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. De laatste cursus ging over de grote toename van bijziendheid bij jonge kinderen. Kinderen zitten tegenwoordig veel op hun smartphone, laptop of tablet en komen te weinig buiten, met als gevolg dat ze op een te jonge leeftijd steeds vaker een te hoge bijziendheid kunnen ontwikkelen. Hierdoor neemt het risico op ernstige oogaandoeningen en zelfs blindheid toe. Het oog past zich namelijk aan om de inspanning op korte afstand te vermijden. Daarom is het belangrijk dat kinderen buitenspelen. De lichtintensiteit van de zon en de vrijstelling van dopamine in het oog, wanneer kinderen buiten zijn, remmen de groei van het oog."
Als je wilt weten hoe het met de ogen van jouw kind is, dan kun je altijd langskomen bij Eem Optiek. "Ik doe metingen, maak een risicoanalyse met een speciale calculator en, indien nodig, stuur ik het kind door naar de oogarts. Het advies kan dan zijn gespecialiseerde dag- of nachtlenzen of de ogen behandelen met Atropine-oogdruppels, zodat het oog kan ontspannen om de bijziendheid af te remmen."
"Ook kan ik als optometrist beginnende oogaandoeningen zoals een verhoogde oogdruk (glaucoom), diabetes en maculade generatie, dat is een slijtage van het netvlies, opsporen. Als blijkt dat er verdere medische behandeling nodig is, verwijs ik iemand altijd door naar een oogarts in het ziekenhuis."
Ben je op zoek naar een nieuwe en modieuze bril of zonnebril met kwaliteitsglazen, dan ben je bij Eem Optiek ook aan het juiste adres. "In de winkel is een breed assortiment monturen van bekende merken als Calvin Klein, Henry Julien, MarkusT, Xavier Garcia en Helly Hansen. Daarnaast heb ik ook kinderbrillen en contactlenzen in mijn winkel. Als een klant een montuur zoekt dat ik niet in de winkel heb, kan ik dat altijd bestellen. Twijfel je of je alles nog goed ziet, kom dan langs voor een oogmeting. Met mijn opleiding en achtergrond maak ik een uitgebreide analyse en kijk ik naar de gezondheid, samenwerking en sterkte van je ogen. Daarna bespreek ik met de klant de mogelijkheden van een bril of lenzen en heb je ook nog de keuze uit harde, zachte of nachtlenzen." Een andere service van Eem Optiek is dat Elize bij mensen thuis komt die niet naar de winkel kunnen komen of dementerend zijn. "Ik kan bij inwoners thuis of in een verzorgingstehuis langskomen. Op verzoek ga ik langs om te kijken wat er precies aan de hand is en dan kan het gaan om een montuur bijstellen of een oogmeting. Als blijkt dat iemand een andere sterkte nodig heeft, kom ik de volgende keer langs met monturen."
Bij Eem Optiek krijg je altijd een vertrouwde en erkende oogzorg. "Kom langs voor deskundig advies, voor een nieuwe bril of een kleine reparatie aan je bril. Ik sta altijd voor iedereen klaar."

 Eem Optiek aan de Laarderweg 44.