Cosmetisch huidtherapeute Gerdien Zekveld in haar praktijk.
Cosmetisch huidtherapeute Gerdien Zekveld in haar praktijk. Foto: Bob Awick

Zekveld Huidcentrum voor een mooie en gezonde huid

Cosmetisch huidtherapeute Gerdien Zekveld (33) heeft sinds 2017 een eigen praktijk voor huidtherapie: Zekveld Huidcentrum.

"Ik wilde graag dermatoloog worden, maar werd helaas uitgeloot voor de studie geneeskunde. Toevallig vertelde een bekende mij over huidtherapie en daar ben ik mij in gaan verdiepen. Het was echt iets voor mij en ik heb na mijn opleiding een aantal jaren met veel plezier als medisch huidtherapeut gewerkt. Daarna heb ik ervaring opgedaan als cosmetisch huidtherapeut bij Bergman Clinics en Huid Kliniek Hilversum. De cosmetische tak van huidtherapie vond ik heel interessant en daarom ben ik me gaan specialiseren op dit gebied. Het werken bij de klinieken was een goede leerschool en daardoor heb ik mijn eigen visie op huidtherapie kunnen ontwikkelen. Twee jaar later besloot ik om zelf een huidcentrum te beginnen."
"Als iemand naar mijn praktijk komt, begin ik met een vrijblijvend intakegesprek. Belangrijk aan dit gesprek vind ik dat mijn cliënten zich begrepen voelen, omdat ze hun huid aan mij toevertrouwen. Ik sta voor een eerlijk advies, persoonlijke aandacht en discretie. Ik zal iemand nooit pushen om een behandeling te laten uitvoeren of een product te kopen. Nadat het voor mij duidelijk is wat de cliënt voor wensen heeft, stel ik een behandelplan op en maken we foto's van de huid. Zo hebben we een duidelijk startpunt en kunnen we de huidverbetering aan het eind van het traject goed in beeld brengen. Bij behandelingen op medische indicatie is het mogelijk dat de zorgverzekeraar de behandeling vergoedt."
Er zijn verschillende behandelingen die ik aanbied: peelings, het verwijderen van oneffenheden in de huid, liften van oogleden en de bekendste is wel de bindweefselmassage, geschikt voor bijna alle huidtypes. Veel klanten willen graag een mooiere en steviger huid en dat kan ik bereiken met deze diepgaande massage. De doorbloeding en huidstofwisseling wordt gestimuleerd, de huid krijgt meer voedingsstoffen en er wordt nieuw collageen aangemaakt. Daar wordt de huid sterker van en daardoor krijg je een mooie uitstraling. Met deze massage kan ik ook cellulite in je benen behandelen en littekenweefsel verzachten en verbeteren." Een wat diepere behandeling is microneedling. Hiermee kun je problemen als pigment, huidverslapping, acnelittekens, grove poriën en zelfs donkere kringen rondom de ogen effectief behandelen. "Deze zomer kwam er een cliënt bij me en ze stoorde zich aan haar vermoeide uitstraling. Het viel me op dat de huid rondom haar ogen wat verslapt en donkergekleurd was en de rest van de huid was een beetje dof. Na twee behandelingen met microneedling was het resultaat al zo mooi! De vermoeide uitstraling was een stuk minder en de huid straalt weer. Deze dame was zo blij! Daar word ik dan gelukkig van."
Gerdien volgt veel bij- en nascholingen en blijft zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in haar vak. Vorig jaar heeft ze haar opleiding Screening op huidkanker afgerond en nu is ze bezig met mesotherapie: "Met kleine prikjes wordt een vloeistof met werkstoffen de huid ingebracht. Deze therapie kan je huid volume geven waar nodig, of een skinbooster geven voor een mooie en stralende huid. Maar wat ik mooi vind, is dat deze therapie geschikt is voor mensen met dunner wordend haar. De micro-injecties worden aangebracht in de hoofdhuid. Het remt het haarverlies en herstelt de haargroei op plekken die dunner worden." Als laatste laat Gerdien weten dat ze het belangrijk vindt om een huid weer zo gezond mogelijk te maken. "Hoe gezonder de huid, hoe mooier de uitstraling en dat kan ik voor je doen in mijn praktijk."