Bij JES sport je altijd met een personal trainer voor het beste resultaat.
Bij JES sport je altijd met een personal trainer voor het beste resultaat. Foto: Bob Awick

JES: 'Je Eigen Sportschool' met personal training zoals het bedoeld is

De kracht van bewegen. Weerstand is vooruitgang. En als je het pad oploopt bij JES wordt hartelijk de deur voor je opengedaan. Klinkt als een bijzondere sportschool?

Dat is het ook. Rick Sievers, eigenaar van JES, is al zijn hele leven gefascineerd door bewegen. Hoe mensen bewegen, wat dat over je zegt en waar verbeterkansen liggen. 'Begin maar gewoon met bewegen' is een van zijn oneliners.

"Rugpijn, overgewicht, stress in nek en schouders of een te hoge bloeddruk… Mensen komen soms binnen met verschillende klachten", vertelt personal trainer Gerdine Vermeiden. "Niet vreemd, want de belasting van een topmanager verschilt niet veel van die van een topsporter. De leefstijl echter wel. Onze klanten hebben dagelijks een hoge belasting, maar lage belastbaarheid. Te weinig slaap, vliegen, borrelen, files, zitten, vergaderen, zakenlunches: de druk in Nederland is hoog! We helpen onze klanten maximaal gezond te zijn en te blijven."

"Waarom? Omdat je fit oud wilt worden, zo veel mogelijk wilt presteren en beleven in je leven. Met ons team hebben we hier een heldere aanpak voor. Maximaal fit zijn heeft te maken met de balans tussen training, voeding en rust. En de vaardigheid om je gedrag te kunnen veranderen. Elke training begint dan ook met de vraag: hoe voel je je vandaag? Het antwoord, verplicht met een cijfer tussen de 1 en 10, is voor de trainer het startpunt van de training. Hoe komt het dat je jezelf een zesje geeft? Wat betekent dit voor de training? Iets meer rempedaal, zoals cardio, stretchen en lichte krachttraining met veel herhalingen. Bij het cijfer 9 trapt de trainer op het gaspedaal: het lichaam is klaar voor de belasting. Resultaat? Na een uur gegarandeerd een hogere score. 'Personal' met een direct effect."

'FUZY doelstellingen' is ook typisch JES. Trainen voor een doel dat Funny, Uitdagend en Zinvol is en je een YES!-gevoel geeft! "Deze doelstellingen worden werkelijkheid in de JES masterclasses. 'Beweeg-feestjes', zoals Rick ze noemt. Viermaal per jaar nemen we onze klanten mee. Zo zijn we gaan surfen in Wijk aan Zee, apenkooien in de turnhal, dauwtrappen met Hemelvaart en zelfs skiën in Ischgl in Oostenrijk. JES is echt een familiebedrijf qua sfeer en binnen het team en ook onze klanten nemen vaak na verloop van tijd hun partner en kinderen mee om te trainen bij JES."

Sinds januari is er nog een oneliner werkelijkheid geworden binnen JES: 'Je rust moet je trainen'. "In de hectiek van alledag kan én wil niemand stilzitten. Vaststaat echter dat je in je rust sterker wordt. Daarom is de bovenetage van JES ingericht voor ontspanning. Naast inspanning in de trainingszaal 'train' je ontspanning in de yogaruimte of met een massage. Het JES-team heeft dan ook vier masseurs en een professionele yogaleraar."

"Eigenlijk is het heel simpel, zei een van onze klanten laatst. Dat klopt: het menselijk lichaam is heel logisch. Bij JES maken we Simpel ook Super. De kracht van bewegen op 5-sterrenniveau."

'Begin gewoon met bewegen'
Na inspanning fijn ontspannen met een massage.