Een wedstrijd op de baan van AV Zuidwal.
Een wedstrijd op de baan van AV Zuidwal. Foto's: AV Zuidwal

Atletiekvereniging Zuidwal

ATLETIEK AV Zuidwal is in 1981 opgericht als atletiekvereniging voor wedstrijd- en recreatieve sport. Sporten met elkaar in een ontspannen en veilige omgeving met een eigen clubgebouw.

Bij ons kun je in diverse categorieën trainen: hardlopen, wandelen, en nordic walking en meedoen aan jeugd- en wedstrijdatletiek op de vernieuwde atletiekbaan.

Tevens is er extra aandacht binnen de atletiekafdeling voor sporters met een lichamelijke beperking: moeilijk kunnen lopen of aan een rolstoel gebonden zijn of een visuele of auditieve beperking hebben. Ook atleten in een wheeler of racerunner zijn welkom.

Zes dagen per week geven gediplomeerde en ervaren trainers trainingen aan onder andere Kabouters van 5 en 6 jaar, Pupillen van 7 t/m 11 jaar en Junioren van 12 t/m 15 jaar. Vanaf 16 jaar gelden de overige categorieën. Iedereen die lid wil worden mag vier keer gratis meetrainen.

Hardlopen is de snelstgroeiende sport in Nederland!

Vanaf zaterdag 7 september start bij AV Zuidwal de zeven weken durende cursus Yakult Start to Run. Je leert van onze opgeleide trainers op een verantwoorde manier hardlopen. Samen werk je toe naar de bekende Lidl Wolfskamerloop (gratis deelname 5 km). Yakult Start to Run is de beste 'eerste stap' op weg naar fitter worden, gewicht kwijtraken, juiste loophouding, rompstabiliteit en veilig sporten.

Meld je nu aan: www.yakultstarttorun.nl/Huizen.

Feestelijke opening atletiekbaan en sportzaal

Afgelopen maanden is er met de gemeente Huizen keihard gewerkt aan onze geheel gerenoveerde atletiekbaan, voorzien van alle wedstrijdonderdelen: nieuwe Tartanbaan, uitbreiding van een extra sprintbaan, inloopbaan met kunstgras en extra zandbak. Tevens is er een nieuwe sportzaal aangebouwd die specifiek is aangepast voor sporters met een lichamelijke beperking en die bij slecht weer optimaal door hen gebruikt kan worden.

De officiële opening is op zaterdag 7 september om 12.30 uur. Diverse wedstrijden tussen 9.00-17.00 uur. Iedereen is welkom bij AV Zuidwal aan de Aristoteleslaan 2 in Huizen, vlak bij winkelcentrum Oostermeent, richting 4e Kwadrant.

Kijk voor meer informatie op www.avzuidwal.nl.

Afbeelding
Aangepast sporten kan ook bij de club.