Afbeelding
Foto: Erik van der Hulst

Huizer Lawn Tennisclub De Kuil

De Huizer Lawn Tennisclub De Kuil startte in 1964 met zes gravelbanen in een oude zandafgraving. De Kuil is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste tennisverenigingen van de regio met twaalf banen - zes gravel en zes allweather, alle met verlichting - en twee minibanen.

Het fraaie tennispark ligt midden in het Goois Natuurreservaat. Het onlangs gemoderniseerde clubhuis is ruim, met bar, keuken en een riant, zonnig terras grenzend aan de banen. Hier worden de sociale contacten onderhouden en versterkt.

De Kuil is een actieve en gezellige vereniging, wat onder andere tot uiting komt in clubkampioenschappen, ladies day, onderlinge competitie, diverse tossactiviteiten, oliebollentoernooi en voor de jeugd het Pinkstertoernooi met tenniskamp, mini-maxi-event en Halloween tennisfestijn. Het jaarlijks Open Echtparentoernooi, traditiegetrouw in de laatste week van juli, is een zeer gewild en gewaardeerd evenement in de regio.

Trainingsmogelijkheden
De Kuil is - mede door het technisch beleid en ruime trainingsmogelijkheden - uitgegroeid tot een vereniging waar ook op hoog niveau kan worden getennist, zoals te zien is op de competitiezondagen en tijdens het Open Toernooi. Bij de trainers kan men zich inschrijven voor privé- en groepslessen.

Dankzij de gravel- en allweatherbanen wordt er het hele jaar getennist en vanwege het ruime aantal banen kan men zonder wachttijden spelen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Vrijwilligers
Aangezien de bar beheerd wordt door de leden zelf kunnen de prijzen zeer voordelig worden gehouden. Park en banen worden onderhouden door de groundsman, samen met een professionele onderhoudsdienst en een vaste groep vrijwilligers die van aanpakken weten.

De Kuil prijst zich gelukkig te beschikken over een grote groep enthousiaste vrijwilligers die voor een actieve, levendige sfeer zorgen en allerlei activiteiten organiseren voor jong en oud.

Op www.tcdekuil.net is meer informatie te vinden.