Groei meepakken is belangrijk bij de jeugd.
Groei meepakken is belangrijk bij de jeugd. Foto's: Tea Idzenga

Voetbalclub HSV De Zuidvogels

Vorig jaar veranderde zo'n beetje alles bij de club. De volledige accommodatie is gerenoveerd, wat heeft geleid tot een fantastisch nieuw, modern clubhuis. Alle kleedkamers zijn gerenoveerd en er zijn aparte kleedkamers gekomen voor jongens en meisjes. Ook de kantine en keuken zijn gemoderniseerd en er is een prachtig dakterras gekomen met uitzicht op de velden.

Prachtige club
Bestuurslid Rolf van Essen van Commerciƫle Zaken en Werving: "We zijn van een flatje naar een penthouse gegaan. Er is ongelooflijk veel werk verzet door onze leden. Als je nu lid wordt, stap je in een prachtige club waar alle ruimte is voor meisjes- en jongensteams met zowel een selectieve als recreatieve basis. We zijn een gezellige vereniging voor iedereen. Het Zuidvogels van nu heeft ambitie en richt zich op groei op alle vlakken: groei in ledenaantal, op sportief gebied en qua sponsorinkomsten. We kennen een bruisend verenigingsleven met deelname aan internationale jeugdtoernooien via Zuidvogels op Reis. Ook de eigen toernooienreeks De Zuidvogels Series is populair met deelname van meer dan 200 teams in het afgelopen seizoen. Zuidvogels is ook de club voor leuke evenementen. We willen meer zijn dan alleen een club en ons ook inzetten voor de Huizer samenleving door als het moet ons vrijwilligersleger in te zetten bij evenementen, zoals de avondvierdaagse."

Groeien
Ook in technische zin maakt HSV De Zuidvogels stappen. Er is een Technische Commissie die vooralsnog met name gericht is op de senioren- en jeugdselecties, maar de focus heeft uitgebreid naar de breedteteams. Rob de Groot, lid TC: "Sinds 2015 hebben we de organisatie stapsgewijs laten groeien en het kader naar een hoger niveau gebracht, mede door intern op te leiden. Materialen en middelen worden op structurele basis verbeterd. Er wordt gewerkt met een speler-volgsysteem en sinds kort ook met VoetbalTV, waarbij er wedstrijdbeelden gemaakt kunnen worden ten behoeve van analyses door de coaches. Een grote stap voorwaarts. We willen voor al onze leden een leuk en aantrekkelijk voetbalproduct maken waarbij ieder kind op zijn of haar eigen manier een stuk groei kan meepakken. Dat uit zich ook in de trainingsaanpak voor alle spelers."

Iedereen is welkom bij onze eigen Huizer Club van Zuid, ooit begonnen op het Rooie Heitje aan de zuidkant van het dorp. Daarom is het iedere laatste week van de maand Open Trainingsweek. Dat houdt in dat als je eens mee wilt komen trainen je van harte welkom bent. Aanmelden kan via het e-mailadres opentrainingsweek@hsvdezuidvogels.nl of uiteraard via de website.

Zie voor meer informatie www.hsvdezuidvogels.nl.

Feest op het nieuwe terras van de club.