Afbeelding
Foto: KHRV

KHRV: Kleine Huizer Roei Vereniging

De KHRV is sinds 10 mei 2019 een snelgroeiende, levendige roeivereniging in Huizen die een eigen boot heeft liggen in Jachthaven Huizerhoofd aan de Ambachtsweg. De boot waarin geroeid wordt is een Pilot gig. De gig is van oudsher een traditionele houten roeiboot die zijn oorsprong heeft in Cornwall aan de zuidwestkust van Engeland, om loodsen aan boord van zeeschepen te brengen. De eerste Pilot gig dateert van 1837.

De gig van de KHRV is een moderne polyester uitvoering: 9,75 meter lang, 1,45 meter breed, met een ledig gewicht van 350 kilo.

Een gig wordt geroeid door zes roeiers en één stuurman/vrouw, waarbij elke roeier één riem heeft en de roeiers achter elkaar op vaste banken in de gig zitten.

De Huizer gig heeft de toepasselijke naam Vróm en Tóm, wat Huizer dialect is voor 'heen en terug'.

Wij mogen ons inmiddels een leuke kleine vereniging noemen, maar hopen dat wij nog veel meer mensen enthousiast kunnen krijgen om lekker te komen roeien op ons prachtige Gooimeer. Roeien in de buitenlucht - in zomer- en wintertijd - én de gezelligheid van een vereniging is waar wij voor staan. Roeien is een heerlijke sport, ook voor mensen die wellicht door blessures aan knieën et cetera denken niet meer aan een teamsport te kunnen doen.

Nieuwsgierig geworden? Mail ons! Voor meer informatie over de KHRV, mail naar info@khrv.nl of bezoek onze website www.khrv.nl.