Afbeelding
Foto: Badmintonvereniging Huizen '96

Badmintonvereniging Huizen '96

Vrouw, man, oud, jong, met of zonder beperking, badmintonnen kan iedereen. Twijfel je of het iets voor je is, probeer het uit. Badmintonvereniging Huizen '96 geeft je de tijd om te kijken of badminton bij je past.

Kom langs en speel een maand vrijblijvend mee. Vind je het leuk en kun je het aan, dan blijf je komen en word je lid. Vind je het niet leuk of lukt het fysiek niet, even goede vrienden. Dan is het jammer dat het niets is geworden, maar dan heb je het geprobeerd.

Elk niveau
Badmintonnen kun je op elk niveau doen. Ieder mens heeft zijn eigen niveau. De een is fanatiek en gaat meestal op den duur competitie spelen. De ander is minder fanatiek en vindt het alleen al leuk om recreatief bezig te zijn. Winnen is leuk, maar hoeft niet per se. Weer een ander vindt vooral het samenzijn, het sociale aspect, erg leuk.

Bij Badmintonvereniging Huizen '96 is alles mogelijk. Vanaf 9 jaar kun je al terecht en ben je 70 jaar en fysiek gezond, dan is badmintonnen ook nog mogelijk. Leeftijd speelt dus geen rol. Je kunt competitie spelen of recreatief spelen.

Ook als je een beperking hebt ben je welkom bij onze vereniging. Elke woensdag speelt een groep rolstoelbadmintonners van de vereniging met hun begeleiders in De Baat. Men geniet van het samen spelen en van het gezamenlijk koffie- en theedrinken na afloop. Het sociale aspect is hier heel belangrijk.

Jeugdleden
Op dinsdag en donderdag wordt er in Sportcentrum de Meent gespeeld. Elke dinsdag om 18.00 uur beginnen de trainingen voor alle jeugdleden. Wij streven ernaar om de jeugdleden zo veel mogelijk in te delen op leeftijd. Daarom zijn er een paar banen beschikbaar voor de allerjongsten vanaf 9 jaar en badmintonnen de oudere jeugdleden op andere banen.

Ook op donderdag kan de jeugd terecht vanaf 19.00 uur. Op beide avonden wordt er training gegeven door een gediplomeerde toptrainer. Je bent jeugd tot en met 17 jaar, daarna ben je senior.

Senioren
De senioren - met en zonder beperking - kunnen terecht op zowel de dinsdag- als de donderdagavond. Beide avonden vanaf 20.00 uur. De competitiespelers krijgen eerst training en kunnen daarna vrij spelen. Hier worden drie tot vier banen voor gereserveerd.

De anderen, de recreatieve spelers, kunnen direct spelen met wie ze maar willen. Dit gebeurt door een lidkaartje op te hangen op een bord. Iedere 20 minuten wordt er gewisseld, zodat de kans bestaat dat je steeds met iemand anders speelt.

Iedere avond wordt er ook een baan gereserveerd voor de rolstoelbadmintonners. Op dit moment zijn dat er slechts twee, dus we kunnen wel wat versterking gebruiken. Zeg niet dat je het niet kunt, want je kunt meer dan je zelf denkt. Echt iedereen kan een shuttletje slaan.

Competitiewedstrijden
Badmintonvereniging Huizen '96 organiseert naast de recreatieve speelavonden en de woensdagmiddag ook competitiewedstrijden voor de wat fanatiekere speler. Dit jaar komen de twee hoogste teams uit in de derde divisie: een zeer behoorlijk niveau.

Toernooien
Ook vinden er ieder jaar drie jeugdtoernooien plaats waar alle jeugdleden van alle verenigingen in het land aan deel kunnen nemen. Begin april hebben we een landelijk toernooi voor competitiespelers en de fanatieke recreant De 26 uur van Huizen. Dit toernooi duurt non-stop 26 uur - van zaterdagmiddag tot en met zondagmiddag - en is een begrip geworden onder de badmintonspelers. Van heinde en ver komt men om dit toernooi mee te kunnen maken. Het bestaat al negen jaar, dus dit jaar zal het voor de tiende maal georganiseerd worden.

Ook organiseert de vereniging rondom de jaarwisseling een oliebollentoernooi. Daarbij zijn alle leden met hun ouders/verzorgers maar ook broertjes/zusjes welkom om te komen badmintonnen en oliebollen te eten. Er wordt dan ook voor avondeten gezorgd.

Op diverse basisscholen worden ieder jaar clinics gegeven om de jeugd te laten kennismaken met de badmintonsport. Tevens is de vereniging JVA (Jeugd Veilig Actief)-gecertificeerd. Wij vinden het belangrijk dat al onze leden veilig en prettig kunnen badmintonnen.

Badmintonvereniging Huizen '96 heeft voor iedereen de mogelijkheid om op zijn/haar eigen niveau te badmintonnen. Wij, het bestuur en de leden van de vereniging, dagen dan ook iedereen uit om het te komen proberen. Badmintonnen is voor iedereen, dus ook voor jou.

Badmintonvereniging Huizen '96
info: huizen96@planet.nl
www.bvhuizen96.nl