Afbeelding
Foto: AH'78

AH'78: De gezelligste voetbalclub van Huizen!

VOETBAL S.C.A.H.’78 is een van oorsprong Molukse voetbalvereniging die is opgericht op 1 april 1978. A.H. is de afkorting van Almere-Huizen. Het kamp waarin de Molukse gemeenschap ten tijde van de oprichting woonachtig was, heette Kamp Almere en was gevestigd in Huizen.

Onze vereniging is klein, gastvrij en zeer hecht. Naast de kernwaarden ‘sportieve prestaties’ en ‘gezelligheid’, staan factoren als respect, veiligheid en plezier te allen tijde centraal. Ons motto luidt dan ook: 'Bij ons ben je meer dan een rugnummer'.

Puur
Ondanks de vele ontwikkelingen heeft de vereniging door de jaren heen haar eigen identiteit weten te behouden. Daar zijn wij bij AH’78 bijzonder trots op. Hier is alles nog puur. Geen goedgevulde envelop, jaarlijks trainingskamp naar Zuid-Spanje of een peperduur kunstgrasveld. Nee, hier komt men nog spelen om exact dezelfde redenen als dat zij ooit zijn begonnen: het spel, de passie en het plezier. Hier staat de voorzitter ook met zweetdruppels achter de bar om bier met een perfecte schuimlaag te tappen. Hier is de teammanager de dj en volkszanger tijdens de derde helft en hebben de penningmeesters ook binnen de lijnen invloed op het resultaat. Bovendien moet de frituurpan het afleggen tegen culinaire hoogstandjes uit de Oosterse keuken zoals broodjes kip, nasi goreng en bami.

De vereniging is volop in beweging en telt negentig leden. Het gros hiervan is in Huizen woonachtig. Komend seizoen zijn wij met twee teams ook in de zaal vertegenwoordigd en momenteel wordt er gewerkt aan de lancering van het Walking Football-project. Het doel hiervan is om de 55+-doelgroep meer in beweging te krijgen en maatschappelijk te blijven betrekken.

Ben je al enthousiast geworden? Wij verwelkomen je graag langs de lijn of in ons clubhuis!
S.C. A.H.’78
’t Merk 10
1276 DA Huizen
info@ah78.nl