Afbeelding
Foto: Wolfskamer Wintersport

Wintersport in het Gooi een verrassende beleving

Velen in Huizen en omstreken zijn zich niet bewust van de indrukwekkende sportvereniging Wolfskamer Wintersport in hun woonplaats. Aan de IJsselmeerstraat, naast het terrein van voetbalvereniging de Zuidvogels, ligt de grootste wintersportlocatie van Nederland.

Met 10.000 m2 skihellingen, 7 skibanen, 3.500 lede, 250 skiklassen en 2.500 cursisten die iedere week hun skilessen volgen, is het een bloeiende vereniging. Maar ook door de wedstrijdploeg met jaarlijks meerdere nationale titels en met het grote aantal G-skiërs én skiërs met een lichamelijk beperking is Wolfskamer Wintersport een begrip in Nederland.

Buitenbaan
Wat houdt skiën op een buitenbaan in Huizen in? Het is net als bij hockey en voetbal: de ondergrond is van hoogwaardig kunststof, met een zachte structuur en een kunstmatige gladheid. Die past zich aan de weersomstandigheden aan. De ervaring leert dat je op dit type skibaan sneller en beter leert skiën dan in de sneeuw. Dat brengt met zich mee dat als een aspirant-skiër een seizoen les neemt bij de vereniging, hij meteen goed beslagen ten ijs komt op de wintersportvakantie.

Variatie
Maar ook kun je Wolfskamer Wintersport als een mogelijkheid zien om het geliefde wintersporten in eigen omgeving een seizoen lang te ervaren. De zeven banen hebben een verschillend karakter waardoor buiten de lessen om gevorderde skiërs wekelijks hun uurtjes vrij skiën kunnen beleven. De baanvariatie daagt uit. Ook zijn er speciale clinics, zoals het buckelpisteskiën. Voor mensen die graag aan een vorm van recreatieve competitie doen, is er de zaterdagmorgencompetitie. De echte wedstrijdsporters kunnen terecht bij het Alpine wedstrijdteam dat deelneemt aan de nationale titelstrijd op de baan, in de sneeuwhal en in de Oostenrijkse bergen.

Missie
Wat is de missie van Wolfskamer Wintersport? Wolfskamer wil een rustpunt vormen in de hedendaagse drukke levens van gezinnen, jongvolwassenen, singles en ook opa’s en oma’s. Maar Wolfskamer wil ook het antwoord zijn op de groeiende behoefte aan bewegen als gezondheidsmotief van velen in de samenleving. Skiën biedt een bewegingspatroon waarbij alle spiergroepen in het lichaam aangesproken worden. Met name het spel met evenwicht en vloeiende motoriek bevordert een lichamelijke totaalbeweging.

Tot slot wil de club met een leuk verenigingsleven de mogelijkheid bieden om te verbinden en plezier te beleven met een wintersportcommunity. Het café-restaurant Après ski, met ook een gezellig terras, nodigt de hele dag uit tot contact met andere wintersporters. Het jaarprogramma met allerlei evenementen maakt de vereniging tot een pleisterplaats voor velen. Komend seizoen is er onder andere het Oktober Fest en zijn er ook speciale dagen voor een ouder-kindcompetitie.

Wintersport in het Gooi is de verrassende mogelijkheid voor alle leeftijden om even te genieten van de buitenlucht, van het spelen met de zwaartekracht, van het ontwikkelen van een mooie motoriek en van het gezond houden van je hart-longfunctie.

G-skiërs en handicap
De vereniging is er trots op ook maatschappelijk een rol te spelen voor velen. Zo is er de succesvolle groep G-skiërs die op grote Special Olympics-toernooien in de wereld met regelmaat op de Olympische podia staan. Maar de club heeft ook een groot
arsenaal speciale skimiddelen voor een grote groep skiërs met een lichamelijke handicap. Zij gaan ook mee naar sneeuwkampen in de bergen van Oostenrijk.

Lid worden van Wolfskamer Wintersport en ook inschrijven op skicursussen is heel makkelijk. Met een eenvoudig belletje naar de receptie sta je ingeschreven. Je kunt ook naar de periodieke open dagen komen voor een proefles. In het weekend van 31 augustus aanstaande zijn er op zaterdag en zondag weer open dagen.

Bij Wolfskamer Wintersport staat de deur altijd open en ben je sowieso welkom voor een kop koffie.