Sport in beeld gebracht voor de Fotowedstrijd Gooische Fotoschool Sportmaand 2019.
Sport in beeld gebracht voor de Fotowedstrijd Gooische Fotoschool Sportmaand 2019. Gooische Fotoschool

September Sportmaand 2019: sport doet iets met je!

SPORT ALGEMEEN Sport Platform Huizen organiseert samen met de aangesloten verenigingen en andere organisaties op het gebied van sport voor de tweede keer de September Sportmaand. Het is de bedoeling dat inwoners en sportaanbieders elkaar ontmoeten, op locatie, tijdens een sportevenement of bij de club, want sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Het is de vierde keer dat Sport Platform Huizen rond de Nationale Sportweek van het NOC*NSF activiteiten organiseert. Met de Nationale Sportweek wil het NOC*NSF zoveel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van het plezier van sport. Dit jaar is het thema 'Sport doet iets met je!'.

September Sportmaand
Door het grote sportaanbod en het enthousiasme van de sportaanbieders in Huizen is de Nationale Sportweek in Huizen verlengd naar de September Sportmaand. Meer tijd om nog meer mensen te kunnen bereiken en nog meer nieuwe activiteiten aan te bieden, waaraan iedereen kan meedoen! We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen.

Sportkrant
Om dit grote sportaanbod in Huizen goed 'aan de man' te brengen, hebben Sport Platform Huizen en het Nieuwsblad voor Huizen het initiatief genomen om samen met diverse sportverenigingen deze sportkrant uit te brengen. Het heeft geresulteerd in een krant, waarin sportverenigingen, sportaanbieders, welzijnsorganisatie en bedrijven die de sport een warm hart toedragen, samenkomen en zo de sport versterken.

Programma
Diverse sportverenigingen en aanbieders vertellen in deze krant meer over wat zij te bieden hebben. Daarnaast is er plek ingeruimd voor het programma van deze September Sportmaand. Het programma van de officiƫle opening, die pas op 14 september tegelijkertijd met de Huizerdag is, staat op pagina 3. Een overzicht van de hele maand, die al op 1 september begint, is terug te vinden in het hart van deze sportkrant op pagina 12 en 13. Dat kun je er dus uithalen en ophangen, zodat je niets hoeft te missen.

Vrijwilligers
Tijdens de September Sportmaand bieden veel verenigingen de mogelijkheid om een kijkje te komen nemen en hun sport uit te proberen. Loop dus gerust binnen om te ervaren hoe gezellig het verenigingsleven is. Dan is het goed om ook stil te staan bij het feit dat zonder vrijwilligers het niet mogelijk is om te kunnen sporten bij de sportverenigingen. Een wedstrijdje fluiten, teams begeleiden of een kopje koffie schenken, vrijwilligers zijn goud waard!

Ondersteuning
De September Sportmaand is zonder extra ondersteuning niet te organiseren. Daarom vermelden we ook graag dat deze maand dit jaar mede mogelijk gemaakt wordt door Rabobank en Janssen van Kouwen Autoverhuur. Opnieuw is Albert Heijn, zowel aan de Lindenlaan als in de Oostermeent, hoofdsponsor van de September Sportmaand.

Fotowedstrijd
Met de Gooische Fotoschool is er weer een fotowedstrijd georganiseerd voor de beste sportfoto, gemaakt tijdens de Sportmaand. De foto's in de top 10 zijn na de sportmaand te zien op het gemeentehuis.

We wensen iedereen een fantastische Sportmaand toe, met nieuwe vriendschappen, nieuwe uitdagingen en vooral ook veel sportplezier!

Anita Campbell, secretaris Sport Platform Huizen
Carin van den Berg, eindredacteur Nieuwsblad voor Huizen