Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum viert zijn 100-jarig bestaan.
Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum viert zijn 100-jarig bestaan. Foto: Bibliotheek HLB

Het wordt een bijzonder 2020

HUIZEN Het nieuwe jaar is begonnen. Het jaar 2020 is hagelnieuw en wordt voor sommige mensen en organisaties een bijzonder jaar. Op deze pagina lichten we een aantal bijzondere gebeurtenissen er alvast uit.

Bibliotheek bestaat 100 jaar

De bibliotheek bestaat 100 jaar en viert 100 dagen feest. De aftrap is op 22 januari en het feest gaat door tot en met eind april.

Dat wordt gevierd met alle inwoners, lid of geen lid. "Zo kun je een raket bouwen die ook daadwerkelijk gelanceerd gaat worden, is er een vlogworkshop en kunnen onze activiteiten live door jou gevlogd worden, leer je een robot programmeren, kun je kennismaken met Augmented Reality, vinden er bijzondere lezingen plaats, worden er pop-up leeskringen georganiseerd, wordt er kunst gemaakt met kinderen en tentoongesteld in de (h)Artgallerij in Laren, komt de Voorleeshoek live langs, gaan we een jubileumkoor vormen en nog veel meer", aldus de bieb.

De aftrap is tijdens de Nationale Voorleesdagen van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek aan Plein 2000. Het wordt een een gezellig voorleesontbijt met hoog bezoek. De burgemeester is aanwezig en ook Bert en Bea, de boeven van speelpark Oud Valkeveen.

Deelname is gratis, van te voren aanmelden via www.bibliotheekhlb.nl of in de bibliotheek.