Honderden durfals gingen ook dit jaar weer het koude Gooimeer in voor de Nieuwjaarsduik.
Honderden durfals gingen ook dit jaar weer het koude Gooimeer in voor de Nieuwjaarsduik. Foto: Bob Awick

Mistige en koude Nieuwjaarsduik

HUIZEN Een mistige en koude Nieuwjaarsduik aan de Zomerkade, omgedoopt tot Winterboulevard Huizen, dit jaar. Naar schatting deden zo'n 350 mensen er aan mee, volgens organisator Arnoud Wildschut.

Wethouder Marlous Verbeek dankte tijdens een korte toespraak alle vrijwilligers die Winterboulevard Huizen tot een succes maken. "Dit is een nieuw evenement en zonder vrijwilligers zou het niet zo'n succes kunnen zijn."
Daarna kregen de duikers een korte warming-up en telde de wethouder af en renden de deelnemers richting het water om hun duik te nemen. Onder hen een bruingebrand pasgetrouwd stel dat net terug was van hun huwelijksreis in Thailand en diverse gezinnen met kinderen.
Reddingsbrigade Huizen hield ook dit jaar toezicht. "Het is allemaal goed verlopen, ondanks de kou. Mensen waren wel snel het water uit."
Burgemeester Niek Meijer was voor de eerste keer aanwezig en keek met zijn vrouw Janny toe hoe de duikers het water in gingen. "Geweldig leuk. Dit evenement heeft een eigen dynamiek en gezelligheid. Wel staan er meer mensen op de kant dan er in het water gaan, maar dat is goed, want dat straalt ook warmte uit", liet hij weten. Gaat hij zelf nog een keer mee duiken? "Ongetwijfeld, maar alleen bij zeer bijzondere gelegenheden." Of het vijfjarig bestaan volgend jaar voldoende bijzonder is, moeten we afwachten, maar het zou ook zo maar eens pas het tienjarig bestaan kunnen zijn.