In de nacht van oud en nieuw werden elf bushokjes vernield. De burgemeester wil dat de daders zich melden.
In de nacht van oud en nieuw werden elf bushokjes vernield. De burgemeester wil dat de daders zich melden. Foto: Bob Awick

Vernielers bushokjes nog onbekend

HUIZEN Burgemeester Niek Meijer wil dat degenen die de elf bushokjes in Huizen hebben vernield in de oudejaarsnacht zich melden. "Dit is verwerpelijk gedrag en onbestaanbaar dat het gebeurt."

Direct al toen de schademeldingen binnenkwamen en het aantal vernielde bushokjes bleef oplopen van drie naar uiteindelijk elf, had hij dat gevoel. In de nieuwjaarsspeech kwam hij er afgelopen dinsdag ook op terug. "Ik ben opgevoed dat je met je tengels van andermans spullen afblijft." Omdat de maatschappij dit soort zaken niet als gewoon moet gaan zien, deed hij vorige week vrijdag dan ook de oproep aan de daders om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich bij hem te melden. Dit kunnen zij tot maandag doen via burgemeester@huizen.nl. Zo niet, dan neemt hij samen met de eigenaar van de bushokjes Exterion verdere stappen. De kosten voor de daders kunnen dan ook oplopen, want de burgemeester denkt na over het uitloven van een beloning. "Ik wil hier niet te veel kostbare politiecapaciteit op inzetten. Er zijn vast mensen die iets gezien hebben of wat weten. Met maatschappelijke druk kunnen we de daders ook vast wel vinden. Die beloning verhalen we dan weer op de vernielers. Bovendien gaan we aangifte doen en dan komt het in het strafrecht." Inmiddels zijn er wat reacties geweest van inwoners die iets hebben gezien. De daders zijn nog niet achterhaald.

3 Schade voor gemeente 6.500 euro