Schade jaarwisseling voor gemeente 6.500 euro

Vervolg voorpagina

De bushokjes zijn het bezit van Exterion. Het bedrijf staat achter de aanpak van de gemeente. Per ruit die vernield is, is de schade zo'n 500 tot 600 euro. Een reclamedisplay kost 2.000 euro. Nog niet bekend is wat de totale schade is.

Opruimen

"Daarnaast hebben wij als gemeente kosten gemaakt voor het opruimen van het glas en zorgen dat de situatie rond de bushokjes weer veilig was. Ook die kosten willen we op de daders verhalen", aldus de burgemeester.

De vernielingen vonden vermoedelijk plaats tussen 23.00 en 01.00 uur op diverse plekken in het dorp, waaronder bij de Fauna, Huizermaatweg en Gooilandweg. Mensen die iets hebben gezien kunnen dit melden bij de burgemeester, politie of Misdaad Anoniem.

Vuilnisbakken

Naast de vernielingen aan de bushokjes zijn ook vijf vuilnisbakken en zes verkeersborden vernield. Er was geen schade aan gemeentelijke gebouwen zoals scholen en buurthuizen. Ook is er geen schade bij de sportaccommodaties.

De gemeente schat dat het totale schadebedrag voor gemeentelijke eigendommen rond de 6.500 euro ligt. Vorig jaar was dat 6.000 euro. Het doel van de gemeente was om de schade te beperken tot maximaal 10.000 euro en dat doel is bereikt.

In winkelcentrum de Kostmand sneuvelde daarnaast een ruit van een winkelpand.