Slager Wim Koelewijn (l) met de oorkonde, speldje en buis die bij de titel meesterverkoper horen.
Slager Wim Koelewijn (l) met de oorkonde, speldje en buis die bij de titel meesterverkoper horen. Foto: Stichting Meestertitels Slagersbranche

Slager Koelewijn meesterverkoper

HUIZEN Slager Wim Koelewijn is maandagavond samen met Gerda Meijer als eerste in Nederland geïnaugureerd als erkend meesterverkoper door de slagersbranche. Dit is de hoogst haalbare titel.

Om deze titel te krijgen is Wim een jaar bezig geweest en heeft hij een meesterproef moeten afleggen. In die proef heeft hij laten zien dat hij de combinatie van vak- en productkennis, verkoopkracht en klantgerichtheid fantastisch beheerst.
"Deze titel is de bevestiging dat je goed bezig bent met je bedrijf. Klanten zijn tegenwoordig mondig en kritisch. Ze kunnen op internet alles opzoeken. Daar moet je op voorbereid zijn. Wij weten waar onze producten vandaan komen en hoe vers ze zijn. We kunnen ook onze klanten goed adviseren over een aankoop. Ze worden hier begroet en gezien. Dat is het verschil dat wij maken ten opzichte van de supermarkt of bestellen per internet. Dat is de toekomst van ons vak. Mijn opa en mijn vader waren al slager, ik ben het en mijn zoon ook. Ik doe het vak al heel lang en ben een echte winkelslager, nog steeds met veel plezier."

Feest

In de winkel in het Vershof aan de Kerkstraat was het dinsdag feest. Ballonnen en posters wijzen de klanten op de titel die Wim heeft behaald. "We hebben een grote groep vaste klanten die enorm heeft meegeleefd. Ik krijg appjes en veel mensen komen me feliciteren."
Hij vindt het fantastisch dat hij deze titel heeft toegekend gekregen. "Verkopen is tegenwoordig nu eenmaal belangrijk, naast het leveren van een goed product. Dat doe ik niet alleen, maar met mijn hele team hier. Ik ben ontzettend trots op hen en zij op mij. Ik ben de hele dag al aan het glanzen." Ook droeg hij met trots de buis, het speciale jasje, met daarop 'branche erkende meesterverkoper' die bij de titel hoort. Daarnaast kreeg hij een oorkonde en een gouden meesterspeldje.