Dinsdag kan er Scrabble gespeeld worden in het Holleblok.
Dinsdag kan er Scrabble gespeeld worden in het Holleblok. Archieffoto: Bob Awick

Vrijdag 24 januari

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Wij bieden Sportief Wandelen aan op woensdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend. Meld je snel aan voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op www.sportiefhardlopenhuizen.nl.

Body shape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Wil je onder gediplomeerde begeleiding op een goede en veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken, kom dan eens meedoen met onze les. Info: 06-52537228. Aanmelding is niet nodig en de eerste 4 lessen zijn gratis.

Mama Café

10.00 uur | Holleblok Huizen

Ben jij aanstaande moeder of heb je een kind onder de vier? Vind je het leuk om andere (bijna) moeders te ontmoeten, samen ervaringen uit te wisselen en je belevenissen te delen? Dan ben je van harte welkom.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Iedere werkdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Walking Hockey bij LMHC

10.00 uur | Larense Mixed Hockey Club Laren

OldStars Hockey is speciaal gemaakt voor 50/60 plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kunnen blijven spelen. Meld je aan via senioren@lmhc.nl voor 2 gratis proeflessen of kom gewoon een keer kijken.

Introductiecursus

10.30 uur | Huis van Eemnes

Tijdens deze introductiecursus leert docente Monica Chen u de basisbeginselen van de Chinese taal en de karakters en vertelt zij u graag en enthousiast over de rijke en boeiende Chinese cultuur. Meer informatie www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Wil je de Nederlandse taal oefenen en spreek je weinig Nederlanders? Dan ben je van harte welkom op de tweede verdieping van de bibliotheek.

Proefles Jeugd Judo

16.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Judo voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. (nieuw op dinsdag) Judo is ideaal voor de lichaamsontwikkeling van opgroeiende kinderen.

Fighting Girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Voor meiden 11 t/m 16 jaar. Gericht op zelfverdediging en leren schoppen, stoten en werpen. Ook leer je je te weren tegen aanvallen met verschillende wapens. Deelname is gratis. Info: 06-15276036, osorezu.nl.

Oso -stijldansen

18.30 uur | De Hilt Eemnes

Er wordt op verschillend niveau les gegeven in ballroom en latin dansen.

Zaterdag 25 januari

Feestelijke open dag

12.00 uur | 100% Beauty Huizen

Feestelijke open dag bij Schoonheidsinstituut 100% Beauty vanwege 10-jarig bestaan. Demonstratie collageen huidbehandelingen.

Zondag 26 januari

Trailrunning

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Trailrunning wil zeggen 'off-road hardlopen'. Hardlopen naast de gebaande paden dus. Tijdens Trailrunning bij Sportief Hardlopen Huizen gaan we de natuur in. Iedere keer is een nieuw avontuur. Proefles is gratis. www.sportiefhardlopenhuizen.nl/trailrunning.

Elvis kerkdienst

10.00 uur | Oosterlichtkerk Huizen

Fred Omvlee leidt de dienst. Omvlee is een enorme Elvis-fan die al zeventien jaar overal in ons land Elvis-kerkdiensten organiseert. In de dienst preekt en zingt hij over Elvis. Muziek met een boodschap voor jong en oud.

Rouwcafé Gooi en Eemland

13.30 uur | De Schoter Eemnes

We gaan het hebben over rouw en verlies van werk door ontslag, gezondheid, reorganisatie, etc. Het bewust zijn van rouw en verlies van werk is minder aanwezig bij mensen. Toch kun je hier tegenaan lopen. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Ineke's Inloop

13.30 uur | Holleblok Huizen

Gezellig samen een praatje maken, een spelletje spelen, creatief bezig zijn of puzzelen. Meer informatie: Ineke Hilgersom ien.hilgersom@gmail.com.

Boetseren met plastic

13.30 uur | Gooise Academie
Laren

In deze korte workshop boetseer je onder begeleiding van docent Mathieu Klomp op een duurzame wijze een werkstuk waardoor het plastic een waardevolle uitstraling krijgt. Je werkt met schoon afval ‘plastic’, verzameld door de lokale supermarkt.

Wandeling

13.30 uur | Muziektent Blaricum

Wandelen door het oude dorp Blaricum met een kijkje in het bosje van Six en de voormalige hut van Mie, op zoek naar de locatie van Slot Ruysdael, het voormalige kasteel van Blaricum. zie: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Maandag 27 januari

Snuffelkast

9.00 uur | Holleblok Huizen

Een snuffelkast met 2e hands baby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 en een klein gedeelte volwassen maten. Elke maandag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Wandelen met Willemijn

9.00 uur | Holleblok Huizen

Circa een uur wandelen in uw eigen tempo, geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Na afloop kunt u gezellig koffie of thee drinken. Meer informatie: Janny Hospers jhospers@versawelzijn.nl.

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet Huizen

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuning voor inwoners van Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren.

Aan de keukentafel

10:00 uur | Torenhof Blaricum

Chocoladecakedag, de meest lekkere dag van de maand!

Yoga voor senioren

12.30 uur | Holleblok Huizen

Yoga is geen sport maar een levenswijze en voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet belangrijk. Het bestaat uit yogahoudingen die worden uitgevoerd in combinatie met ademhalingsoefeningen en meditatie. Gylia Farkas, 06-22567985.

Duo Ambiguity

14.00 uur | Torenhof Blaricum

Duo Ambiguity speelt klassieke stukken voor u met werken van o.a. Mozart, Brahms, Debussy en De Falla.

Muziekuurtje

14.15 uur | Johanneshove Laren

Het prachtige ballet van Doornroosje bekijken en dan nog wel op ijs. Dit kunt u bijwonen voor € 3,50 in de Kapel.

Dinsdag 28 januari

Schrijfcafé

Bibliotheek Laren-Blaricum

Schrijfdocent Marjan Leunissen daagt je uit met prikkelende oefeningen en opdrachten. Je hoeft geen ervaring te hebben. Vooraf aanmelden via schrijfcreaties.nl.

Gymnastiek voor senioren

9.00 uur | Wijkcentrum Holleblok
Huizen

Elke dinsdagochtend een uur gym. Van 9.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur. Meer informatie Janny Hospers 035 3034635.

Scrabble

13.30 uur | Holleblok Huizen

Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige Scrabble middagen. Loop gerust eens binnen.

Koor 'De Weidevogels'

14.15 uur |Johanneshove Laren

Tijdens deze gezellige middag kunt u luisteren naar verschillende liederen gezongen door mensen van het eerste uur.

Woensdag 29 januari

Start leesgroep geschiedenis

10.30 uur | Bibliotheek LarenBlaricum

Oprichting van een nieuwe leesclub geschiedenis. Je leest 6/7 boeken per jaar en bespreekt die aan de hand van leeswijzers. Materiaal gemaakt door historici. Wie verhinderd is, maar wel belangstelling heeft, kan dit melden bij info@senia.nl.

Zumba

19.30 uur | Holleblok Huizen

Kom lekker mee bewegen en dansen. Meer informatie bij Miranda de Wolf, zumbaholleblok@gmail.com, 06-41254441.

Donderdag 30 januari

Computerhelpdesk

10.00 uur | Brassershoeve Huizen

Hulp nodig met uw laptop, tablet of smartphone? Deskundige vrijwilligers staan klaar om u te helpen. Kosten € 3,- per bezoek.

Film aan de Brink

14.30 uur | Brinkhuis Laren

'The fall of the American Empire'. Op 36-jarige leeftijd is Pierre-Paul Daoust, ondanks een doctoraat in de filosofie, chauffeur van een leveringsbedrijf. Op een dag is hij getuige van een overval die misgaat, waardoor er bij de gangsters twee doden vallen.

Mee Eten

17.00 uur | Dorpshuis de Blaercom

Gezellig samen tafelen. Plek voor 12 gasten. Kosten € 8. We streven naar een smakelijke en gezonde maaltijd. Opgeven via activiteiten@blaercom.nl of 035--5314383. Blaer-Kom Mee Eten maakt onderdeel uit van Blaer-Kom Binnen, maar is ook los te bezoeken. De Blaercom zet haar deuren wagenwijd open voor Blaer-Kom Binnen haar nieuwe inloop dag. Schuif aan voor koffie, thee of een lunch.

New York in 5 virtuele wandelingen

19.30 uur | Huis van Eemnes

Een lezing over New York in 5 virtuele wandelingen door Stef Pluijm. Voor iedereen die al van New York houdt of deze stad nog wil ontdekken.

Fotografiecafé

19.30 uur | De Krachtcentrale
Huizen

Een nieuwe editie van het Gooisch Fotografiecafé, met fotografe Ilvy Njiokiktjien. Zij komt vertellen over haar serie Born Free, die vorig jaar veel aandacht trok. Voor meer info: www.hetgooischfotografiecafe.nl.

En verder:

De Halve Marathon

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Train mee naar de Halve Marathon van de Haar 21,1 km. Wij gaan op 8 donderdagavonden (start vanaf 27 februari) de afstand opbouwen van 10 naar 20 km. zodat je op 14 juni goed getraind aan de start staat van misschien wel jouw eerste Halve Marathon! De meeste trainingen zullen worden gegeven door Michel Seinen die niet alleen weet hoe je goed getraind aan de start streep kan verschijnen. Er is aandacht voor looptechniek maar ook krijg je verschillende tips en tricks waarmee je met meer gemak je wedstrijd uit loopt. Wil jij mee doen met deze clinic stuur dan een mailtje naar info@sportiefhardlopenhuizen.nl.