Een artist impression van project.LUX Huizen.
Een artist impression van project.LUX Huizen. Foto: Slokker

Start verkoop fase 2 LUX Huizen in De Krachtcentrale

HUIZEN De verkoop van fase twee van het nieuwe wijkje LUX Huizen op het voormalige Lucentterrein bij de Baanbergenweg en de Warendebergstraat start donderdag 30 januari. Geïnteresseerden kunnen dan tussen 19.00 en 20.30 uur terecht in De Krachtcentrale aan de Havenstraat 76.

Met de start verkoop van deze fase – bestaande uit 36 woningen – krijgt het nieuwe wijkje LUX Huizen nog meer vorm. Naast 22 rijwoningen zijn in deze fase ook 14 twee-onder-een-kapwoningen opgenomen.

Duurzaam en energieneutraal

"Wonen op het voormalige Lucentterrein betekent nieuw, ruim en comfortabel wonen, op steenworp afstand van het centrum van Huizen én de haven", aldus Zeger van Twillert, ontwikkelingsmanager bij Slokker Vastgoed. “Deze 36 woningen zijn ook nog eens zeer duurzaam en energieneutraal met een EPC van 0,0, wat betekent dat de bewoners lagere energielasten hebben."

Kleinschaligheid

Het is architect Mulleners + Mulleners gelukt een buurtje te ontwerpen met respect voor de kleinschaligheid van de aangrenzende dorpse omgeving. Er is keuze uit woningen in verschillende types: halfvrijstaand of in een korte rij, helderwit of warmrood, met dwarskap of langskap. De rijwoningen zijn te koop vanaf € 360.000 v.o.n. en de twee-onder-eenkapwoningen vanaf € 585.000 v.o.n. "Ik ben enthousiast en kijk uit naar de start verkoop volgende week.”

Deze fase bestaat uit 22 rijwoningen en 14 twee-onder-een-kapwoningen

Happening

Deze start is donderdag 30 januari tijdens een speciale avond in De Krachtcentrale. "Het wordt een hele happening. De makelaars van Voorma & Walch makelaars in het Gooi beantwoorden graag alle vragen met behoeve tot het koopproces. De architect is aanwezig om zijn plan toe te lichten. Clairz Interior Design geeft graag interieur- en stylingtips. En voor hypotheekvragen zijn de adviseurs van Hyppe en de Rabobank aanwezig."

Het is vanaf dat moment mogelijk als eerste in te schrijven voor de meest favoriete woning, de verkoopdocumentatie in te zien en deze mee te nemen.

Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.luxhuizen.nl.