Zondag 2 februari 'Meet and Greet' met Tassen-kunstenaar Sacha Wendt.
Zondag 2 februari 'Meet and Greet' met Tassen-kunstenaar Sacha Wendt.

Vrijdag 31 januari

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op www.sportiefhardlopenhuizen.nl.

Body shape

9.00 uur | Huis van Eemnes

Wil je onder gediplomeerde begeleiding op een goede en veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken, kom dan eens meedoen met onze les. Meer informatie: 06-52537228. Aanmelding is niet nodig en de eerste vier lessen zijn gratis.

Mama Café

10.00 uur | Holleblok Huizen

Ben jij aanstaande moeder of heb je een kind onder de 4 jaar? Vind je het leuk om andere (bijna) moeders te ontmoeten, samen ervaringen uit te wisselen en je belevenissen te delen? Dan ben je van harte welkom.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Iedere werkdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Walking Hockey

10.00 uur | Larense Mixed
Hockey Club

OldStars Hockey is speciaal gemaakt voor 50/60 plussers, zodat deze doelgroep ook het geliefde spelletje hockey kunnen blijven spelen. Meld je aan via senioren@lmhc.nl voor twee gratis proeflessen of kom gewoon een keer kijken.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Wil je de Nederlandse taal oefenen en spreek je weinig Nederlanders? Dan ben je hartelijk welkom op de tweede verdieping van de bibliotheek. Van 13.30 tot 15.00 uur praten we gezellig met elkaar bij een kopje koffie of thee.

Fighting Girls

17.00 uur | Osorezu Dojo Huizen

Voor meiden van 11 t/m 16 jaar. Meest effectieve vorm van zelfverdediging, leren schoppen, stoten en werpen. Ook leer je om je te weren tegen aanvallen met verschillende wapens. Deelname is gratis. Info: 06-15276036, osorezu.nl.

OSO-stijldansen

18.30 uur | De Hilt Eemnes

Er wordt op verschillend niveau les gegeven in ballroom en latin dansen.

Zaterdag 1 februari

HobbyComputerClub

10.00 uur | Holleblok Huizen

Iedere eerste zaterdag van de maand is er een inloop waar u met uw computer, tablet of telefoon problemen langs kan komen.

Repair Café Laren actief

10.00 uur | Johanneshove Laren

Staat u op het punt kapotte apparatuur of kleding weg te gooien? Wacht daar nog even mee maar kom naar het Repair Café waar de reparateurs graag samen met u willen bekijken of reparatie mogelijk is. De reparaties worden gratis uitgevoerd.

Schrijfcafé

10.30 uur | Bibliotheek Huizen

Iedere derde zaterdag van de maand is er een schrijfcafé. Schrijfdocent Marjan Leunissen daagt je uit met prikkelende oefeningen en opdrachten. Je hoeft geen ervaring te hebben. Vooraf aanmelden via schrijfcreaties.nl.

Marathontraining

19.30 uur | Atletiekvereniging Zuidwal Huizen

Altijd al een keer een marathon willen lopen maar weet je niet hoe je daarvoor moet trainen? Of vind je het leuk om met gelijkgestemden naar een marathon toe te trainen? Meld je nu aan via email: marathon@avzuidwal.nl.

Zondag 2 februari

Bootcamp

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Geen parcourstraining op een parkeerplaats, maar de natuur in. Onze trainingen zijn een mix van hardlopen, krachtoefeningen en hierdoor een fullbody-workout. Wij bieden bootcamp op verschillende niveaus, start, basis en gevorderd. Proefles is gratis. www.sportiefhardlopenhuizen.nl/.

Ineke's Inloop

13.30 uur | Holleblok Huizen

Iedere zondag staat de koffie en thee klaar, van 13.30 - 17.00 uur bent u welkom. Gezellig samen een praatje maken, een spelletje spelen, creatief bezig zijn of puzzelen. Meer informatie: ien.hilgersom@gmail.com.

Peuterpret

14.45 uur | Bibliotheek Eemnes

Peuterpret van 14.45 - 16.45 uur voor kinderen van 3 - 6 jaar en hun (groot)ouders. Kom genieten van voorlezen, spelen, kleuren, knutselen en een kindertheatervoorstelling.

'Meet and Greet'

15.00 uur | de kleine toonzaal van Simone Stawicki Huizen

Een 'Meet and Greet' met Sacha Wendt, maker van designtassen. Haar tassen zijn t/m 25 februari te zien in de kleine toonzaal. Meer info: www.dekleinetoonzaal.nl.

Lezing

16.00 uur | Gooise Academie
Laren

Op zijn typische en enthousiasmerende wijze schetst Sam Drukker een beeld van de wereld van het portret en de magie van het atelier. De psychologische kant van de mens tegenover hem en de abstractie van het beeld bepalen het eindresultaat.

Maandag 3 februari

Pilates lessen bij Bala

9.15 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Pilates is een lichte trainingsvorm om het lichaam soepel en sterk te maken. Ook geschikt voor senioren om beter te bewegen in dagelijkse bezigheden. Train samen in een kleine groep met persoonlijke aandacht.

Werken met Windows 10

9.30 uur | Johanneshove Laren

In vijf dagdelen maken wij u wegwijs in Windows 10. Geen voorkennis vereist. Prijs: € 60,-. Aanmelden: www.seniorweblarennh.nl of via info@seniorweblarennh.nl of 06-46175271.

Yoga voor senioren

12.30 uur | Holleblok Huizen

Yoga is geen sport maar een levenswijze en voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet belangrijk. Het bestaat uit yogahoudingen die worden uitgevoerd in combinatie met ademhalingsoefeningen en meditatie. 06-22567985.

Bodyfit voor vrouwen

13.00 uur | Schering en Inslag
Laren

Tijdens deze actieve sportles, speciaal voor vrouwen, verbeter je onder begeleiding van een fitnessinstructeur, je conditie. Meer informatie: 06-57370520. Kosten € 1,- per les. Meenemen: matje en makkelijke kleding. Aanmelden niet nodig.

Lezing

14.00 uur | Brinkhuis Laren

Culturele middag voor 55-plussers. Lezing over 'Het Gooi in poëzie' door Wim Ruigrok. Projectie van mooie afbeeldingen en teksten.

Workshop

14.00 uur | Johanneshove Laren

Inventarisatie van uw digitale erfenis (bestanden, accounts, lidmaatschappen) en hoe u uw nabestaanden kunt helpen om er wegwijs in te worden. Een dagdeel € 15,-. Aanmelden op www.seniorweblarennh.nl, info@seniorweblarennh.nl of 06-46175271.

Duurzame initiatieven

19.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Voor ideële duurzame clubjes zonder eigen clubhuis.

Tiendelige tekencursus

19.30 uur | Gooise Academie
Laren

Een fascinerende tekencursus waarbij je als eerste doel gaat ontdekken wat je qua tekenen het meest ligt. Teken je intuïtief of meer technisch? Tijdens de cursus oefen je tekentechnieken door een aantal verschillende tekenopdrachten te maken.

Dinsdag 4 februari

Workshop

9.30 uur | Johanneshove Laren

Basiscursus iPad. Voorkennis is niet vereist. Workshop 5 dagdelen, prijs € 60,-. Aanmelden: www.seniorweblarennh.nl of info@seniorweblarennh.nl of 06-46175271.

Inloopatelier

19.30 uur | Atelier Stawicki Huizen

Bij het inloopatelier kun je tekenen/schilderen zonder vast te zitten aan een cursus. Het is geen les, maar er is wel deskundig advies. Materiaal moet je zelf meenemen, maar er staan tafels en ezels klaar. Aanmelden via atelierstawicki@gmail.com.

Koor zoekt tenoren

19.45 uur | De Blaercom Blaricum

Het Blaricums Gemengd Koor zoekt tenoren. We zijn nét begonnen met nieuwe stukken dus hét moment om in te stappen. O.a. Elgar, Mendelssohn, Haydn. Projecttenor mag ook. www.bgk-koor.nl.

Dansen op de Brink

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Dans en zing mee op heerlijke herkenbare live muziek van de sixties tot nu. Toegang gratis.

Woensdag 5 februari

Meer bewegen

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Wij bieden een zevental rondwandelingen aan binnen de eigen regio. De wandelingen zijn tussen 12 en 15 km. Informatie: www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Wegwijs Holleblok

10.00 uur | Holleblok Huizen

Een plek waar u terecht kunt met al uw vragen over formulieren die u niet begrijpt of waar u hulp bij nodig heeft. Gratis inloop en hulp.

Zangactiviteit voor senioren

14.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Gebleken is dat er graag wordt gezongen en dat het goed is voor de gezondheid, de conditie en het geheugen. Het is ook een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De gratis activiteit start op 5 febr. Info: JHospers@versawelzijn.nl.

Kinder Atelier

15.00 uur | de Kunststudio Huizen

Schilderles voor kinderen 7 tot 12 jaar. Verschillende materialen, thema's en opdrachten. We maken ook plezier tijdens de lessen en nieuwe vrienden. De schilderles duurt twee uur en is inclusief drinken en iets lekkers.

Donderdag 6 februari

Expositie Olga Dol

9.00 uur | BEL kantoor Eemnes

Van 6 februari tot en met 3 maart exposeert Olga Dol haar beroemde Venetiaanse maskers in het BEL Kantoor. Zij heeft hiermee veel roem vergaard en ontwierp maskers voor onder meer de koninklijke verjaardagsopera Don Giovanni en Symfonica in Rosso.

Kindertoneel

16.00 uur | De Optimist Huizen

Bolletje Rolletje Kindertoneel organiseert een gratis proefles voor jongens en meisjes van 6 (min groep 3) t/m 10 jaar. Op een speelse manier kennismaken met de wereld van het toneel. Opgave: 06-45115555.

Vrijdag 7 februari

Sing-along

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Wil je plezier maken en de Nederlandse taal leren? Kom dan naar de sing-along tijdens een speciaal muzikaal taal-café in het kader van 100 jaar bibliotheek HLB.