Van links naar rechts: Jeanetta van Voor Anker,  Paul en Yunus van illi-tv, Siebren, Pascal en Charlotte van Spring Professionals met de cheque van 2.500 euro.
Van links naar rechts: Jeanetta van Voor Anker, Paul en Yunus van illi-tv, Siebren, Pascal en Charlotte van Spring Professionals met de cheque van 2.500 euro. Foto: Bob Awick

Voor Anker krijgt na Impact Day ook gewonnen cheque van 2.500 euro

Voor Anker kreeg vrijdag een cheque van 2.500 euro. Ze willen er iets voor gaan aanschaffen voor in de nieuwe huiskamers.

HUIZEN Voor Anker werd vorig jaar benaderd door een groep Young Professionals van Spring Professional om een Impact Day te mogen houden. Een betekenisvolle dag voor in dit geval ouderen, waarop onder andere spelletjes gespeeld werden en liedjes gezongen. Deze Impact Day werd door zo'n tweehonderd professionals van Spring Professionals verkozen als de beste en won daarmee een cheque van 2.500 euro.

"Ik werd ineens gebeld dat wij die prijs zouden krijgen, en was helemaal verbaasd. Ik wist er helemaal niets van", zegt Jeanetta Koster-Dekker van Amaris Voor Anker. "Ik vond het al zo leuk dat ze bij ons die Impact Day hadden georganiseerd."
Afgelopen vrijdag werd op een feestelijke bijeenkomst met een glaasje champagne en een hapje de cheque overhandigd in de grote zaal bij Voor Anker. Hierbij waren ook weer tientallen bewoners aanwezig die een jaar eerder ook bij de Impact Day waren. Jeanetta blikt aan het begin van de bijeenkomst nog even terug op die dag. "We hebben toen een hele leuke pubquiz gedaan, waarbij we bordjes omhoog moesten houden. Dat was super grappig." Uit de zaal komen instemmende geluiden. "Ook was er een beautymoment en een high-tea en voor de mannen een bierproeverij."
Siebren Huitema, een van de acht Young Professionals die de Impact Day organiseerde, was aanwezig om de grote blauwe cheque te overhandigen. Hij memoreert daarbij ook nog even Joleen, Anke, Maurice, Lesley, Dennis, Daisy en Naomi, met wie hij de dag samen heeft georganiseerd. Bij Spring Professional is hij net als zij trainee en ontdekt in twee jaar verschillende bedrijven en functies. "Onderdeel van het traineeship is het Persoonlijk Ontwikkeltraject. Hierin leren trainees hun sterke punten ontdekken en inzetten om zo optimaal te kunnen functioneren. Dit traject wordt beƫindigd met een Impact Day, waarin zij als team iets kunnen teruggeven aan mensen in de maatschappij die het iets minder hebben getroffen dan zijzelf", aldus Pascal Alberts, directeur van Spring Profesional.
Van de dag is een filmpje gemaakt en dat werd getoond op de zomerbijeenkomst van Spring Professional, waarop de medewerkers via een app konden stemmen. "De stemmers wisten dus ook wie het geld zou krijgen", vertelt Charlotte van Breemen, talentmanager van de Young Professionals bij Spring Professional.
In Voor Anker hebben ze al nagedacht over hoe ze deze prijs willen gaan inzetten. "We hebben twee nieuwe huiskamers, Het Bovendek en De Branding. Hier kunnen bewoners tussen 8.00 en 20.00 uur binnenlopen voor koffie, thee of een maaltijd. Dat zijn mooie plekken om iets dergelijks als de illi-tv te gebruiken. Die gaan we de komende tijd uitproberen." De illi-tv is een kastje dat je aan kunt sluiten op een gewone tv en kunt programmeren met speciale programma's. Salesmanager Yunus Tuzkapan van illi-tv gaf er vrijdag een presentatie over. Daarbij startte hij met wat oude zwart-wit filmpjes van Huizen. De programma's van de illi-tv kunnen namelijk heel persoonlijk gemaakt worden. De afstandsbediening is een grote tablet, waarop bewoners dan zelf de illi-tv kunnen bedienen. "We willen met de illi-tv het persoonlijke verhaal vertellen", legt hij uit. "We vinden het belangrijk dat mensen er plezier aan beleven. Hij zet Geef mij maar Amsterdam op en de bewoners zingen volop mee. Ook laat hij zien dat de familiefoto's van bewoners er in gezet kunnen worden en het oude woonhuis. Er zijn legio mogelijkheden zoals filmpjes van museumbezoeken en spelletjes als het afmaken van spreekwoorden. Dat laatste demonstreert hij en de bewoners spelen fanatiek mee. "Er staan ook filmpjes op per thema, bijvoorbeeld over landen, steden of feestdagen. En als jullie een uitje hebben, dan kunnen wij daar ook de foto's en filmpjes van op de illi-tv zetten en kunnen jullie er nog eens naar kijken."