Wethouder Maarten Hoelscher (r) ondertekende voor de gemeente Huizen de overeenkomst.
Wethouder Maarten Hoelscher (r) ondertekende voor de gemeente Huizen de overeenkomst. Foto: Bob Awick

'De dingetjes die ik bij Join us leer, heb ik meteen gebruikt'

vervolg voorpagina

Gevraagd wordt Join us in eerste instantie voor een jaar op te zetten. Bij gebleken succes is er binnen het budget WMO beleidsplan 2019-2022 een vervolg mogelijk voor 2021 en 2022. In het derde of aan het begin van het vierde kwartaal van 2020 wordt een voorstel voorgelegd over het al dan niet verlengen van Join us.

Leuke dingen

Jongeren die vaak alleen zijn kunnen bij Join us leuke dingen doen met leeftijdsgenoten. Zo ontdekken ze dat ze niet alleen zijn en worden ze sociaal sterker. Sam van 17 vertelt over haar stap naar Join us: “Mijn moeder begon over Join us. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest denken, maar heb het geprobeerd. En daar ben ik heel blij om."
"Bij Join us hoorde ik er meteen bij. Ik vind het echt ontzettend leuk en zit beter in mijn vel. De afgelopen maanden ben ik me zelfverzekerder gaan voelen. Ook weet ik nu beter hoe ik op iemand af kan stappen", gaat ze verder.

Tof

"De dingetjes die ik bij Join us leer, heb ik meteen gebruikt toen ik begon op een vervolgopleiding. De eerste dag in mijn nieuwe klas vond ik doodeng. Toch ben ik op een groepje meiden afgestapt en nu zijn we vriendinnen. Vorige week vierde ik met hen en een aantal jongeren van Join us mijn verjaardag. Dat was echt heel tof.”

Afgelopen maanden ben ik me zelfverzekerder gaan voelen

Op de pagina join-us.nu is alle informatie te vinden. Ook staan daar de voorlopige data en de tijden genoemd.