Aanpak eenzame jongeren van start

HUIZEN Wethouders Maarten Hoelscher van Huizen en Geert-Jan Hendriks van Gooise Meren hebben maandagmorgen een overeenkomst met de Stichting Join us en Versa Welzijn getekend. In beide gemeenten worden Join us-locaties opgezet om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan. Versa Welzijn voert het initiatief uit.

"Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt een grote groep jongeren zich alleen. Het programma Join us is er voor deze jongeren", aldus de gemeente. "Join us brengt ze in contact met leeftijdsgenoten en helpt ze sociaal sterker worden. Het gaat om jongeren die niet veel contacten hebben, zich buitengesloten voelen als ze tussen leeftijdsgenoten zijn en het lastig vinden dat te doorbreken. Maar dat wel graag willen." Het was een idee van GroenLinks om contact met de organisatie op te nemen om te kijken of deze ook iets voor eenzame jongeren in Huizen kan betekenen.
Een Join us locatie kost normaliter € 9.500. Voor dit bedrag kunnen twee groepen, oftewel veertig jongeren in de leeftijd van 12-18 en 18-25 jaar opgezet en begeleid worden. Door samen te werken met Gooise Meren betaalt de gemeente nu maar € 8.225. De groepen worden opgezet in Jongerencentrum Connect aan het Gooierserf 124. De groepen vinden daar vanaf maart om de week op woensdagavond plaats.

5