Team UP gaat ook dit jaar weer meedoen aan Alpe d'HuZes.
Team UP gaat ook dit jaar weer meedoen aan Alpe d'HuZes. Foto: Team UP

Tweede editie 'Een lichtje voor…'

HUIZEN Het Huizer Alpe d'HuZes-team Team UP organiseert voor de tweede keer 'Een lichtje voor…'. Tijdens 'Een lichtje voor…' wordt op vrijdagavond 28 februari een lang lint van lampionnen ontstoken op de pier in het Nautisch Kwartier. Ieder lichtje schijnt voor een dierbare die is overleden aan kanker, of iemand die op dit moment met de ziekte te maken heeft.

"We herdenken hiermee onze dierbaren die er niet meer zijn, we geven kracht aan mensen die op dit moment getroffen zijn. Het belooft weer een waardevolle en indrukwekkende avond te worden, waarop allerlei verschillende verhalen met elkaar verbonden worden", zegt Erik Racke van Team UP.

KWF Kankerbestrijding

Het team haalt daarnaast geld op voor Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een jaarlijks evenement waarbij op de eerste donderdag in juni, dit jaar op 4 juni, vijfduizend mensen de mythische berg Alpe d’Huez tussen de een en zes keer beklimmen. Lopend, hardlopend of op de fiets. Hiermee wordt dit jaar al voor de vijftiende keer geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding.
"Het bijzondere aan het evenement, dat volledig draait op vrijwilligers en sponsoren, is dat al het geld tot op de laatste cent wordt besteed aan onderzoek naar de bestrijding van kanker. De ziekte waarmee helaas iedereen wel op een bepaalde manier verbonden is. Ook 'Een lichtje voor…' wordt voor 100% mogelijk gemaakt door giften en sponsoren, waardoor iedere opgebrachte euro wordt geïnvesteerd in de bestrijding van kanker."

Wie zijn of haar lichtje wil laten schijnen voor een dierbare kan tegen betaling van 15 euro - elk hoger bedrag voor het goede doel is van harte welkom - een lampion reserveren via mail: lampion@ad6teamup.nl. Ook kan bij één van de verkooppunten een lampion gereserveerd worden. Dit zijn Sonia Bloemen, De Groot uitvaart, Bibliotheek Huizen, Van den Tol Opticiens vestiging Oude Dorp en de Wereldwinkel. De lampion kan worden voorzien van een persoonlijke boodschap, wens of gedachte.
Team UP zorgt er vervolgens voor dat alle lampionnen op 28 februari worden geplaatst in een lang lint van licht. Leerlingen van De Huizermaat verzorgen een aantal gedichten. Na opening van de avond door wethouder Marlous Verbeek kunnen de bezoekers gezamenlijk langs de lampionnen wandelen. Ook is er de mogelijkheid om een moment bij de gereserveerde lampion stil te staan en iemand te gedenken.
De lampionnen worden ter beschikking gesteld door een lampionnenwebshop en gaan na afloop retour. Team UP kan, indien mensen dat wensen, een kaartje met geschreven boodschap op 4 juni symbolisch meenemen de berg op en plaatsen op de zogenaamde 'Hartenkretenwand' in Alpe d’Huez.

De voorbereidingen van Team UP zijn te volgen via sociale media (@ad6teamup). Doneren of sponsoren kan via de teampagina via www.ad6teamup.nl.

'We herdenken hiermee onze dierbaren die er niet meer zijn'