Van een bouwplaats aan de Bestevaer/Ambachtsweg waaide materiaal weg.
Van een bouwplaats aan de Bestevaer/Ambachtsweg waaide materiaal weg. Foto: Bob Awick

Brandweer druk met storm Ciara

HUIZEN Storm Ciara heeft ook in 't Gooi flink wat schade veroorzaakt. De brandweer kreeg ruim honderd meldingen, vooral vanuit het noordelijke gedeelte van de regio: Huizen, Laren, Blaricum, Eemnes en ook Bussum. "Het was me het dagje wel", blikte een woordvoerder maandag terug.

De verwachte piek van zondag rond 21.00 uur viel achteraf mee, maar de brandweermedewerkers hebben zich tussen 8.30 uur en 23.30 uur geen moment hoeven te vervelen. "En vanmorgen toen het licht werd kwamen de eerste meldingen voor vandaag alweer binnen."
Omgewaaide bomen, afgewaaide dakpannen en gevelplaten, wateroverlast en rondvliegend bouwmateriaal, daar bestond de overgrote meerderheid van meldingen uit. De brandweer heeft de indruk dat inwoners van Gooi en Vechtstreek zelf voorzorgsmaatregelen hadden genomen door spullen op te bergen of vast te zetten.
In Laren viel een boom door het geluidsscherm van de A1 waardoor de weg enige tijd geblokkeerd was en ook de oprit Blaricum/Huizen was enige tijd afgesloten omdat er een boom op de weg lag. Bij een bouwplaats aan de Bestevaer/Ambachtsweg waaide materiaal de weg op.

Bij de gemeente kwamen ook een aantal meldingen binnen over twee kleine bomen die zijn omgegaan en van vier grote bomen waar takken waren afgewaaid. Eén daarvan is op een brugleuning gevallen en één op een auto.