Nathalie, Lara en Priskilla van de organisatie van Huizen's Got Talent.
Nathalie, Lara en Priskilla van de organisatie van Huizen's Got Talent. Foto: Bob Awick

Jongeren kunnen hun talent laten zien tijdens eerste Huizen's Got Talent

Een talentenjacht voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar was er nog niet, tot nu toe. Huizen's Got Talent vindt 5 april voor het eerst plaats.

HUIZEN Jongeren van 10 tot en met 18 jaar kunnen 5 april tussen 13.00 en 19.00 uur hun talent laten zien tijdens de eerste Huizen's Got Talent. Een en ander vindt plaats in Gosepa, het Moluks cultureel centrum aan de Gooierserf 122. Dit is naast Jongerencentrum Connect, waar de afterparty zal plaatsvinden.

Voor Huizen's Got Talent hebben Lara Campbell en Priskilla Pupella van dans- en sportschool Laresz de krachten gebundeld met Nathalie Nouamane van Jongerencentrum Connect en Versa Welzijn. Lara: "Het begon met een idee om een wedstrijd te houden met de Gooise dansscholen, maar de agenda met wedstrijden zat al heel vol. Toch wilden we graag iets doen met talent van jongeren, dus waarom geen talentenshow? Zoiets heeft Huizen nog niet. Omdat ik zelf als buurtsportcoach wel vaker wat met Connect had gedaan, dachten we meteen aan het jongerencentrum als partner. Jongeren zijn een doelgroep die we delen en we kunnen elkaar goed ondersteunen bij zo'n leuk evenement." Nathalie: "Wij zien hier in het jongerencentrum ook zoveel talenten, in muziek, sport en kunst. Het is een leuk idee om de jongeren met Huizen's Got Talent een podium te bieden waarop zij hun talent aan anderen kunnen laten zien."
Publiek is dan ook van harte welkom en daarom is ook besloten om Huizen's Got Talent niet in Jongerencentrum Connect te houden maar in het naastgelegen Moluks cultureel centrum Gosepa. Priskilla: "Hier heb je een hele grote zaal waar zeker zo'n tweehonderd mensen in kunnen. Er is ook een balkon, waar deelnemers als vip's naar elkaar kunnen kijken." Het jongerencentrum kan dan zelf als locatie dienen voor de afterparty. "De jongeren kunnen hier na afloop van hun blok wat drinken. Natuurlijk zijn de ouders en grootouders dan ook van harte welkom. Dan zien ze het jongerencentrum ook eens van binnen", zegt Nathalie.
Gekozen is om drie blokken te maken. Een met zang, een met dans en een met diverse optredens. Priskilla: "We hopen op maximaal vijftien deelnemers per blok. Na het optreden in een blok zal de top 3 nogmaals laten zien wat ze kan en wordt er uiteindelijk een winnaar van dat blok gekozen. Die krijgt een beker en mag ook nog eens op Koningsdag optreden op het podium op Plein 2000 dat door 't Heertje wordt verzorgd. Dan zijn er die dag drie optredens van winnaars van Huizen's Got Talent."
De talentenjacht wordt mogelijk gemaakt door sponsoren. Laresz, Jongerencentrum Connect, Fight Club Huizen, De Ankers van Huizen en Campbell S(up)port dragen allemaal bij en Gosepa is ook gratis beschikbaar gesteld. Bezoekers kunnen daarnaast het evenement gratis bezoeken. Priskilla: "Het zou leuk zijn als het storm loopt."
De drie organisatoren zijn enthousiast dat er zoveel draagvlak is voor een dergelijk evenement voor jongeren. Priskilla: "We horen vaak dat mensen blij zijn dat er nu wat voor jongeren gebeurt als we bijvoorbeeld vragen of ze de poster op willen hangen." Nathalie: "Ook jongeren zelf vinden het leuk dat er nu wat voor hen wordt georganiseerd, want zij vinden vaak dat er te weinig te doen is voor hen."
Ze zijn druk bezig om de puntjes op de i te zetten voor het evenement. Lara: "We hebben Mark Vonno al bereid gevonden om te presenteren." Ook is al bekend dat Huizer YouTuber King Faisel en wethouder Maarten Hoelscher in de jury plaatsnemen.
Daarnaast hopen ze dat veel jongeren zich zullen aanmelden met een video met hun naam, toestemming van de ouders en hun leeftijd via huizengottalent@gmail.com. Priskilla: "Als de jongeren een plek krijgen in de talentenjacht horen ze van ons waar en hoe laat ze verwacht worden." Sponsoren zijn ook nog welkom. Ook zij kunnen zich melden via het mailadres.