Ondanks het slechte weer bezochten rond de 100 mensen het evenement.
Ondanks het slechte weer bezochten rond de 100 mensen het evenement. Foto: Bob Awick

Regenachtige maar mooie editie 'Een lichtje voor ...'

Vervolg voorpagina

"Maar dit evenement is meer dan alleen geld ophalen. Het gaat ook om troosten, om verdriet een plekje te geven en om elkaar te ontmoeten", zegt Erik Racké van 'Team UP'.

Zo'n honderd mensen waren ondanks het regenachtige weer naar de pier gekomen. Als onderdeel van de avond hebben Garèn, Ruben, Esmee, Marjolein, Ilse en Laura, 3-havo leerlingen van Scholengemeenschap Huizermaat, door henzelf geschreven gedichten voorgelezen. Daarna opende wethouder Marlous Verbeek de tocht langs de lampionnen. "Het was een ontroerend evenement. Ik heb mensen bij elkaar in de armen zien huilen. "
De lampionnen voor het evenement konden van te voren aangeschaft worden bij diverse winkeliers in Huizen en waren ter beschikking gesteld door een lampionnenwebshop. In totaal werd daarmee zo'n 1.200 euro opgehaald. Ook bedrijven doneerden nog eens 700 euro voor de avond.

Alpe d'Huzes

Het team zelf zal dit jaar op 4 juni voor de vijfde keer meedoen aan de Alpe d'Huzes, Het streefbedrag dat het team uiteindelijk wil ophalen is 20.000 euro. Het familieteam dat bestaat uit Lisa, Lucas, Boris, Tessa, Jocelyne, Sander, Wouter en Erik heeft zelf te maken gehad met de ziekte in de familie en wil dat dit in de toekomst niet meer gebeurd. "Alpe d'Huzes is best een uitdaging. Dat doe je niet zomaar. Omdat twee jaar geleden een kleinzoon van 8 jaar ook mee wilde doen, hebben we het nog een keer gedaan. Nu meldden zich nog twee kleinzonen en een kleindochter. Dat doet je wat. Het is ontroerend om te zien dat zulke jonge mensen hier ook bij betrokken willen zijn."

Doneren kan via de site www.ad6teamup.nl.