Afbeelding
Foto:

Twee inwoners regio hebben corona

HUIZEN Twee inwoners uit 't Gooi en de Vechtstreek zijn besmet met het coronavirus (COVID-19). Het gaat om een 56-jarige man uit Naarden en een 45-jarige man uit Blaricum. Beiden zijn in Noord-Italiƫ geweest en zijn nu in thuisisolatie.

De inwoners zijn onderzocht door de GGD door middel van bemonstering. Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat dinsdagavond vast.
De inwoner uit Naarden was op familiebezoek. De man uit Blaricum was op skivakantie met zijn gezin. Zijn gezinsleden, ook twee schoolgaande kinderen, hebben geen klachten maar blijven de komende dagen wel thuis.

De kinderen zitten in groep 5 en 8 van KBS Bernardus in het oude dorp van Blaricum. Guus Braakhuis, directeur van de school, heeft alle ouders via een mail op de hoogte gesteld. "We staan in nauw contact met de GGD en zijn door hen op de hoogte gebracht. Zij staan ons bij en blijven ons van informatie voorzien. We volgen als school de richtlijnen vanuit het RIVM en de GGD. Dit betekent op dit moment dat de leerlingen gewoon naar school komen en alleen de kinderen van de betreffende ouder thuis blijven. De GGD heeft ons verzekerd dat wij ons geen zorgen hoeven maken. De al genoemde maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen blijven van kracht op school."

5