Contacten besmette patiënten worden door GGD benaderd

Vervolg voorpagina

In het gebouw van de Blaricumse school zijn ook de openbare basisschool Blaricum, peuterspeelzaal Blaricum en de buitenschoolse opvang Banjer gevestigd. Ook zij zijn op de hoogte gebracht door de GGD.

Contacten van beide besmette patiënten worden door de GGD benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Als deze contacten op hun beurt klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest. De GGD en het RIVM blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten worden gevonden: isolatie, bron- en contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans dat de ziekte zich kan verspreiden verkleind.
De afgelopen weken zijn meerdere mensen uit de regio getest. Zij bleken niet besmet. Het ging om mensen met de verschijnselen, die ook in het risicogebied zijn geweest of contact hadden met mensen die het virus wel hebben.

De GGD Gooi en Vechtstreek heeft een callcenter geopend voor mensen met vragen over het virus. Het nummer dat mensen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur kunnen bellen is 035-6926400. Na de bekendmaking van de besmetting van de inwoners in de regio was dit callcenter op woensdag zelfs tot 20.00 uur bereikbaar. Ook houdt de GGD in de regio een live-blog bij op haar website ggdgv.nl.