De speciale uitgave van De Ratel.
De speciale uitgave van De Ratel. Foto: Historische Kring Huizen

Historische Kring Huizen viert 75 jaar Vrijheid

De Ratel, het historisch kwartaalblad van de Historische Kring Huizen (HKH), staat dit jaar in het teken van 75 jaar Vrijheid. Verhalen over en van oorlogsslachtoffers, veteranen, onderduikers, verzetskrantdrukkers en de bevrijding komen aan bod. Voor slechts €15,- ontvangt u de vier bladen. Het februarinummer is al verschenen en is los te koop of gratis bij een lidmaatschap.

Speciale uitgave Huizer Courant

Week 18 (28, 29, 30 april)

In navolging op het succes van de jubileumkrant van vorig jaar verschijnt er in het kader van '75 jaar Vrijheid' een krant in de sfeer van een verzetskrant en in de opmaak van de Huizer Courant zoals die op 5 mei 1945 verscheen. Deze speciale uitgave wordt huis-aan-huis in Huizen verspreid. Boeiende artikelen en foto’s over de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding in Huizen en het thema ‘75-jaar Vrijheid’ worden in deze bijzondere uitgave opgenomen. Al met al belooft het een mooi bewaarexemplaar te worden. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten!

Op 9 mei is er een fietstocht langs markante plekken uit de Tweede Wereldoorlog die geleid wordt door Klaas Vos. Vertrek bij Huizer Museum om 14.00 uur. U kunt zich opgeven via info@historischekringhuizen.nl

Op 12 mei vertelt Leo Vis het verhaal van een onderduiker, die als 14-jarige op het adres Zeeweg 42 de Tweede Wereldoorlog tezamen met ouders en zuster heeft overleefd. Na de pauze een beleving van de Tweede Wereldoorlog door Donald de Marcas, in samenspraak met Klaas Vos. Beiden zijn bekende oud-radiomakers die in Huizen wonen. Niet-leden zijn ook van harte welkom. De avond is gratis voor leden, van niet-leden wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur in de Goede Herderkerk, Piersonlaan 2.

Oproepen

In Huizen zijn er heel wat bedrijven en verenigingen die veertig jaar of langer bestaan. Daar zouden we graag over schrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine van der Hulst-Veerman telefoonnummer: 06-54311748.

Kent u dat? U bent in gesprek met iemand en plotseling gaat het over vroeger en zegt u: ‘Mijn moeder zei altijd…’ Nu zijn wij heel erg benieuwd wat uw moeder altijd zei.

Als voorbeeld twee uitspraken:

"Als je nooit iets nieuws koopt, wordt nooit iets antiek" of "Het zijn maar verdrietlijkheden, maar je kunt er behoorlijk last van hebben".

Het mag natuurlijk ook een uitdrukking van uw vader, opa, oma, oom, tante, et cetera zijn.

Lid worden van Historische Kring Huizen met abonnement op De Ratel, gratis bijwonen van lezingen en rondleidingen kan al voor slechts €15,- per jaar.