Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:
Dieren brengen herinneringen tot leven
Op Amaris De Eemhof in Eemnes wonen 24 ouderen met dementie. Veel bewoners hadden voorheen een dier, maar konden deze niet meenemen. Daarom zijn ze op zoek naar mensen die af en toe, voor een half uurtje, hun eigen huisdier willen meenemen voor een bezoekje. Gewoon om de bewoners te laten genieten van een kat, konijn, cavia, hond of vogel.

Secretaris bij het Vogelhospitaal
Als secretaris houdt je samen met de andere bestuursleden het reilen en zeilen van de stichting in de gaten. Je bent aanwezig bij vergaderingen, notuleert, houdt lijsten bij en zorgt voor de archivering van documentatie. Je werkt graag netjes en gestructureerd. Je bent ’s avonds beschikbaar voor vergaderingen. Per maand ben je ongeveer tien uur bezig met je taak.

Gastvrouw bij De Engel
Als gastvrouw/heer ben je het aanspreekpunt binnen De Engel. Je ontvangt gasten, maakt mensen wegwijs, zorgt voor koffie/thee, helpt bij het klaarzetten van de stoelen en bedient de muziekinstallatie. Je bent aanwezig bij evenementen en het culturele programma. In eerste instantie werk je samen met de koster. Na verloop van tijd zul je ook zelfstandig aan de slag gaan. Ben jij opzoek naar een leuke invulling van je tijd en wil jij het nieuwe visitekaartje worden van een bijzondere en prachtige locatie?

Begeleiding bij Naai- en Taalcafé
Voor het gezellige Naai- en Taalcafé in Wijkcentrum Holleblok worden vrouwen gezocht die het team komen versterken. Kun je (redelijk) goed naaien op een naaimachine en vind je het leuk om andere vrouwen hierbij te helpen? Op informele wijze wordt er zo geoefend met de Nederlandse taal. Je bent van harte welkom op woensdagmiddag, tussen 13.00 en 16.00 uur. Een gezellige middag met leuke nieuwe contacten.