De muzikale ontvangst bij de bespreeksessie eind november 2019.
De muzikale ontvangst bij de bespreeksessie eind november 2019. Foto: Bob Awick

Gemeenteraad beslist vanavond over nieuwe cultuurnota

HUIZEN De gemeenteraad neemt vanavond, donderdag 12 maart, een beslissing over de nieuwe cultuurnota. Deze heeft de naam 'Verbindend en verrassend eigen' en is gemaakt door de raadswerkgroep cultuur, bestaande uit raadsleden van alle fracties.

De nota wordt voorgelegd aan de gemeenteraad met als doel om de cultuur in Huizen nog beter op de kaart te zetten. "Cultuur geeft ons onze identiteit, bepaalt wie wij zijn en is het cement van onze samenleving", aldus Karin van Werven, raadslid van D66 en tevens voorzitter van de raadswerkgroep cultuur.
Van het college heeft de werkgroep al complimenten ontvangen voor de werkwijze waarop de nieuwe cultuurnota tot stand is gekomen. Dit deed het college in een zienswijze waarin tevens wordt verwoord dat de voorliggende nieuwe nota compact, helder en gedragen is en dat het college zich kan vinden in de benoemde doelen.
'Cultuur verrijkt onze samenleving, inspireert en zet aan tot ontwikkeling', zo is te lezen in de nieuwe nota. 'Cultuur laat zien wie wij zijn als inwoners van Huizen in al onze diversiteit. Daarom is een goed cultuurbeleid belangrijk met aandacht voor zowel de professionals als voor de vele vrijwilligers die actief zijn op cultureel gebied.'
Veel afspraken op het gebied van cultuur in Huizen liggen al vast. In de nieuwe nota zijn tien ambities opgenomen die richting moeten geven aan het beleid in de toekomst. Lees meer op onze site www.nieuwsbladvoorhuizen.nl.