Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Coronavirus duikt op in Huizen

HUIZEN Het coronavirus is ook opgedoken in Huizen. Een 58-jarige inwoner van Huizen is besmet met het zogeheten COVID-19. De besmetting werd vorige week vrijdagavond vastgesteld.

De man is op vakantie geweest in Noord-Italiƫ. Het is zeer waarschijnlijk dat hij het virus daar heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie. Ook zijn echtgenote verblijft met klachten thuis. Er zijn geen kinderen bij betrokken.
GGD Gooi en Vechtstreek heeft een contactonderzoek gehouden om in kaart te brengen met wie de man tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad. Deze mensen zijn door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook gevraagd om binnen te blijven en worden zij eventueel getest op het coronavirus.
Bij het ter perse gaan van deze krant, waren er zes besmettingen met het virus in de regio Gooi en Vechtstreek, waarvan twee in Bussum, twee in Naarden, een in Blaricum en een in Huizen.

NLDoet afgelast

TijdvoorMeedoen heeft in het kader van het coronavirus de activiteiten rondom NLDoet van komende zaterdag afgelast. Er waren te veel afmeldingen. De klussen worden verschoven naar een andere datum.

3 Callcenter platgebeld