Beschermende maatregelen bij de kassa's in de Lidl. Kassières werken nu achter een plastic scherm.
Beschermende maatregelen bij de kassa's in de Lidl. Kassières werken nu achter een plastic scherm.

Bijna alles anders door corona

HUIZEN De maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben er voor gezorgd dat bijna alles anders is in Huizen.

Inmiddels zijn de scholen dicht, moesten horecagelegenheden de deuren sluiten en werkt iedereen die dat kan thuis. Burgemeester Niek Meijer: "De extra maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben gevolgen voor ons allemaal; ik zie dat in onze samenleving. Waar ik veel waardering voor heb, is dat inwoners, ondernemers en verenigingen hun verantwoordelijkheid nemen en de adviezen opvolgen. En dat is ook de essentie: dit kunnen we alleen samen doen. De oudere en kwetsbare mensen in onze samenleving hebben het nu extra moeilijk. Laten we hen die het nodig hebben vooral een handje helpen." Ook hij werkt, net als de wethouders, zoveel mogelijk thuis.
De dienstverlening van de gemeente gaat door, maar is wel aangepast. Dringende zaken kunnen daardoor meer aandacht krijgen. Er wordt nu alleen nog op afspraak gewerkt. In de Omrooper van de gemeente in deze krant staat hierover meer informatie.
Ook de redactie van het Nieuwsblad voor Huizen werkt zoveel als mogelijk vanuit huis. Het nieuws gaat in een sneltreinvaart op dit moment en we proberen het zo goed mogelijk bij te houden op onze website NieuwsbladvoorHuizen.nl.

3