Besmettingen coronavirus alleen nog via RIVM

HUIZEN GGD Gooi en Vechstreek is gisteren gestopt met het dagelijks upaten van de besmettingen met het coronavirus in de regio. "Het aantal besmettingen in Nederland wordt per gemeente door het RIVM gecommuniceerd", laat ze weten.

"Door het veranderde testbeleid is de dagelijkse update van deze cijfers geen complete weergave meer. De verpleegkundigen van de GGD testen nog steeds mensen, maar dit zijn vooral ernstig zieke patiƫnten en mensen uit kwetsbare groepen. Bijvoorbeeld ouderen boven de 70 jaar en mensen met een afweerstoornis of een ernstige aandoening.
De arts is degene die beslist of er een test nodig is. Het testbeleid is veranderd, om zo de kwetsbare mensen goed op te kunnen sporen, meldt het RIVM. Actuele informatie is te vinden op rivm.nl. Daar zijn ook alle maatregelen te vinden en antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kan er van 8.00 tot 22.00 uur gebeld worden met 0800-1351.

GGD Gooi en Vechtstreek kan ook gebeld worden voor vragen op maandag tot en met vrijdag 8.30 en 17.00 uur via 035-6926400. Op de website ggdgv.nl wordt een liveblog bijgehouden.