Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ziekenhuis Tergooi past zorg aan op de coronacrisis

REGIO Tergooi heeft de zorg aangepast om patiënten en medewerkers te beschermen tegen het coronavirus.

Daarom is het ziekenhuis nu alleen toegankelijk voor (semi) spoed, niet-uitstelbare en oncologische zorg, meldt de woordvoerder van Tergooi.

Dat betekent dat alle niet-urgente en uitstelbare poli-afspraken, operaties en diagnostiek worden uitgesteld of omgezet naar een telefonisch consult. Patiënten zijn hierover persoonlijk, telefonisch geïnformeerd. Tergooi belt met een anoniem nummer en het is handig voor mensen om te weten.
Spoedzorg, waaronder bevallingen, oncologische zorg en zorg die niet uitgesteld kan worden, gaat wel door. "Wij beseffen ons dat dit vergaande maatregelen zijn. Wij moeten deze nemen om onze kwetsbare patiënten en onze onmisbare medewerkers te beschermen."
Het ziekenhuis kijkt dagelijks wat nodig is. Zo zijn al eerder maatregelen genomen om te zorgen dat er zo min mogelijk bezoekers in het ziekenhuis zijn. "Per patiënt is maximaal één en dezelfde bezoeker per bezoekuur toegestaan. Het is niet de bedoeling dat mensen in de gang wachten om elkaar af te wisselen. Patiënten, bezoekers en begeleiders mogen niet binnen komen bij Tergooi als zij last hebben van verkoudheidsklachten, keelpijn, kortademigheid of andere klachten van luchtwegen of koorts." Bij de huisartsenpost in Blaricum komt een keet te staan om daar mogelijk besmette patiënten op te vangen. Kijk voor de actuele situatie op tergooi.nl.