Tijdens de jamsessies is er soms wel eens geluidsoverlast. Parkeren is dan ook een probleem.
Tijdens de jamsessies is er soms wel eens geluidsoverlast. Parkeren is dan ook een probleem. Foto: De Boerderij

Vrijwel geen geluidsoverlast meer bij De Boerderij

HUIZEN Wethouder Marlous Verbeek heeft de gemeenteraad laten weten dat er nauwelijks nog geluidsoverlast is bij De Boerderij aan de Hellingstraat. Wel zou er sprake zijn van parkeeroverlast. Daarover gaat de gemeente met het theater in gesprek.

In de periode 2012 tot en met 2017 was er sprake van steeds verder toenemende geluidsoverlast voor omwonenden door activiteiten van Theater De Boerderij. Om tot een oplossing te komen is in 2017 mediation tussen Spant!, de beheerder van De Boerderij, een vertegenwoordiging van omwonenden en een vertegenwoordiging van de gemeente ingezet.

Subsidie

Naar aanleiding van de uitkomst van de mediation heeft de gemeenteraad in september 2017 besloten om een subsidie te verlenen. Dit onder de voorwaarde dat De Boerderij uitsluitend wordt gebruikt voor tenminste veertig culturele theatervoorstellingen en ander in de mediationovereenkomst nader geformuleerd sociaal-cultureel gebruik. Daarnaast besloot de gemeenteraad dat er geƫvalueerd moest worden.

Parkeeroverlast

Daarom zijn december 2019 de omwonenden die eerder zijn betrokken bij evaluaties, aangeschreven. Zij geven aan dat er nog nauwelijks sprake is van geluidsoverlast. Wel zou er soms sprake zijn van parkeeroverlast bij voorstellingen. De gemeente gaat hierover in gesprek met De Boerderij om te kijken hoe dit kan worden opgelost.