Helpen maakt happy!

Huizenvoorelkaar is de verzamelplaats voor vrijwillige inzet en laat je in één oogopslag zien wat er in jouw buurt te doen is. Reageren op een van de onderstaande vragen? Kijk op Huizenvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kunt direct een bericht sturen naar de contactpersoon. Kom je er niet uit? Bel dan voor een afspraak of kom binnenlopen.

Nieuw op Huizenvoorelkaar:

Toetsenist gezocht
Goois koor de Blaerders is een gezellig koor. Ze zijn op zoek naar een toetsenist. Het koor zingt over het algemeen Nederlandse liedjes. Ze repeteren op maandagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Malbak te Blaricum en treden op in bejaardenhuizen en doen mee met korenfestivals. Ben jij degene die dit gezellige koor komt versterken?

Begeleiders voor de Wandel Challenge
Vanaf 20 april wordt er weer gestart met de Wandel Challenge Huizen, onder het motto Wandelen is het beste medicijn! De challenge duurt 20 weken. Ze zoeken mensen met wandelervaring en/of medische ervaring om de deelnemers te begeleiden en motiveren. Er wordt gewandeld op maandag-, woensdag- en donderdagochtend. Vind je het leuk om te wandelen en mensen die hier nog moeite mee hebben te helpen? Dan horen ze graag van je.

Luisterlijn
Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Je biedt een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. In deze corona periode wordt er veel gebeld en zijn er extra mensen nodig. Iedere vrijwilliger krijgt een Luisterlijn-training. Ze zijn bezig deze digitaal aan te bieden. Momenteel wordt daar hard aan gewerkt. Als je je aanmeldt, wordt je hier van op de hoogte gehouden. Daarna kun je snel aan de slag.

Bezorg mensen een glimlach met de post
Alle richtlijnen zijn aangescherpt door het coronavirus. Activiteiten zijn afgelast en stopgezet. Veel kwetsbare mensen zitten daarom alleen thuis. Ook in zorgcentra moeten mensen binnen blijven. Je kunt met een klein gebaar iets moois bereiken. Schrijf een kaartje, een brief of laat je kinderen een tekening maken en stuur deze naar op een zorgcentrum in de buurt. Dit zullen zij geweldig vinden! Jouw hulp hierin kan hen een mooie dag/week bezorgen. Doe je mee?